Önskar dig en underbar sommar.

Nu är det redan juli, halvvägs till jul :) Men du behöver inte ta fram adventsljusstakarna riktigt än.

Jag började blogga / skriva hösten 2007, tänk vad mycket som har hänt sedan dess. Det är inte slut än, men jag tänkte ta ett litet sommaruppehåll på några veckor. Troligtvis har du också annat att göra under sommaren än att läsa mina blogginlägg.

Tanken slår mig ofta hur mycket som händer som vi inte skriver om, som väl är. Allt är inte för alla, men det finns ofta guldkorn i vardagen väl värda att skriva om och berätta för andra.

Under sommaren tänkte jag samla på mig mer minnen och guldkorn, en del delar jag nog med mig av framöver till dig som läser, andra sparar jag i mitt eget hjärta.

Förhoppningsvis väntar lite ledighet för dig, eller så är du ung / student och sommarjobbar, det är också en väldigt rolig tid. Mina bröder och jag började sommarjobba när vi var 13 år, det var liksom ingen diskussion värd att ta med våra föräldrar, och det var bra. Vi började tjäna egna pengar tidigt, fick passa tider och lära oss samarbeta med alla möjliga och omöjliga slags människor. Allt är en erfarenhet.

Att slå in fina paket i ett varuhus runt julen var bland de första jobben jag hade. Det värsta var när människor köpt gunghästar minns jag… hur slår man in en gunghäst?

Ett annat jobb var på ett stort tvätteri. Pappas företag körde tvätt från sjukhuset och från militären till just det tvätteriet, min plats var bland alla militärkläder. Karlskrona var en stor militärbas när vi växte upp, det ”försvann” under några årtionden, men nu är det tillbaka. Det är, som bekant, krig inte långt ifrån oss och det märks i en sjöstad som Karlskrona. Faktum är att det märks här i Västerås också och i övriga Sverige…

När vi jobbade på tvätteriet ”stämplade” vi in, varje minut räknades. Vi jobbade 07-16 i några veckor, stämplade in några minuter innan kl 07 och stämplade ut ungefär 16.01 varje dag :) Inte en minut innan kl 16, då fick vi avdrag på lönen.

Idag vet jag inte hur många som använder ”stämpelklocka”, men troligtvis användes det mycket här i Västerås som är och har varit en stor industristad, med inbyggda tider i systemet.

En del människor är som en stämpelklocka, man vet precis när de kommer och när de går. En del behöver ”flextid” för man vet aldrig när de kommer eller när de ska gå. En del av oss är morgonpigga och börjar gärna tidigt, medan andra får knappt upp ögonen före lunch :) Vi är olika som väl är.

Jag har alltid varit en kvällstrött själ. Min stora utmaning varje år är hur jag ska hålla mig vaken till midnatt när det är Nyårsafton. Och - skäll inte för mycket på din kära tonåring som sover länge, de behöver mycket sömn och det kommer gå över. De kanske ska börja sommarjobba till att börja med? Rutiner är aldrig fel.

Nu önskar jag dig och de dina du har runt dig en underbar sommar, med mycket skratt, vila och med mycket sol och värme. Det finns en tid för allt, inklusive vila.

All uppmuntran! Nu tar bloggen lite sommarlov, hörs igen i augusti.

”Att göra det bästa man kan innebär då och då att man vilar och inte gör någonting alls”.

Psalm 23:1 ”Herren är min herde, ingenting ska fattas mig.”

Hälsningar från
Ulrica som önskar dig en underbar sommar!