Alla dessa härliga relationer.

”Göran, ta på dig en kofta, jag fryser” kunde mamma säga till pappa, det lät allt lite roligt i våra öron. Men charmigt. Hon menade precis det hon sa. Mamma frös så det gjorde nog pappa också. Samtidigt. När mamma dog hade de varit gifta i nästan 64 år, de satt nästan ihop efter så många år tillsammans :)

Relationer är härligt men också ibland besvärligt.

Jag är dotter, lillasyster, svägerska, mamma, svärmor, farmor och inte minst fru till min man. Jag är granne, vän, kollega, pastor, nybliven terapeut och säkert lite annat smått och gott till ganska många människor runt mig. Med en handfull av alla dessa delar jag Livet på riktigt och på djupet, men de allra flesta är egentligen ganska ytliga relationer, det finns så mycket under ytan hos mig och hos dig.

När det är harmoniskt runt mig mår jag som bäst och då kan du nog själv förhoppningsvis lista ut att det är inte mer än en kvart om året som allt och alla är harmoniska :) Jag kanske ser harmonisk ut, men skenet kan bedra hos alla, även hos mig.

Det händer att en relation nära mig går sönder och då gör det ont i hjärtat så där på riktigt. ”Det är inte hur vi har det utan hur vi tar det” har du sett mig skriva många gånger om du läser mina blogginlägg, brustna relationer tar i mig på djupet. Men genom Livet har jag tagit hjälp att hantera svårigheter som är bökiga och kan idag gå vidare med nya erfarenheter och redskap. Det är sannerligen inte lätt, men ändå rätt.

På söndag har vi ”Relationsdag” i Lifecenter, några av de absolut bästa i världen kommer till oss, de predikar och undervisar - Pastor John och Helen Burns. Vi har känt dem länge och de betyder så mycket för oss, det är inte första gången de besöker Lifecenter och inte sista heller.

De predikar klockan 11 och kl 15 har vi ett seminarium om relationer med både Ps John och Helen. Högt och lågt delar de sin egen resa och svarar även på frågor.

Är du singel? Välkommen.
I ett förhållande? Välkommen.
Nyförlovad? Välkommen.
Nygift? Välkommen.
Inga barn? Välkommen.
Småbarnssäsongen? Välkommen.
Skolbarn hemma? Välkommen.
Tonårssäsongen? Välkommen.
Utflugna barn? Välkommen.
Har du fått barnbarn? Välkommen.
Är du i säsongen då du förlorar dina föräldrar? Välkommen.


Det är alltid svårt att täcka in allt som relationer innebär, därför är det TOPPEN att just du kan ställa en fråga eller fem om just den säsongen du är inne i. Vi vill också be för just dig / er.

Nummer ett i våra liv är att ha en relation med Gud, det är det viktigaste. Alla andra relationer flödar därifrån. Att se på min man, min familj, mina vänner, mina kollegor med Guds ögon är ibland en utmaning. Det finns potential i alla. Alla svåra situationer går att vända, det kan ta lång tid, men det går. Med Guds hjälp. Om vi lägger alla de såriga och trasiga bitarna i hans händer så kan en brusten relation bli hel igen.

Oj, vad jag ber och önskar att det jag skrev hände oftare. Stolthet kommer ofta i vägen för läkedom, även i mitt liv.

Välkommen på söndag så får du höra mer.
”A successful marriage requires falling in love many times, always with the same person.”

All uppmuntran i allt som du står i just idag.

Hälsningar från
Ulrica - gift med PJ sedan 1986