Stilla Veckan.

Den här veckan har varit allt annat än lugn och stilla än så länge, men den är ju inte slut än :) Käre värld vad mycket kan ställas på sin spets ibland. Men, men. Oavsett vad vi går igenom så stannar aldrig Livet, det går alltid vidare.

Vi har snurrat runt lite i Sverige ännu en gång de senaste dagarna, men nu är vi hemma i Bästerås igen. Kort eller lång resa, det är alltid skönt att komma hem och sova i sin egen säng. Borta bra, men hemma fest.

Idag är det Långfredagen eller ännu bättre ”Good Friday” som det heter på engelska.

När jag växte upp var just Långfredagen väldigt lång, vi fick inte göra mycket, och det var skönt. På den tiden var ingen affär öppen, kanske någon mack eller i bästa fall en jourbutik, det mesta var stängt.

Att tvätta en maskin tvätt skulle aldrig falla min kära mamma in just på Långfredagen, hon bakade inte heller. Självklart åt vi, men känslan var att hon och pappa hade förberett mycket dagarna innan så vi kunde gå i kyrkan och tänka på vad just Långfredagen innebar, i lugn och ro. Det var något fint, eftertänksamt och fridfullt med påsken på den tiden som jag kan sakna ibland.

Stressen rann av, vi firade Gudstjänst och vi hade mycket familjetid tillsammans under alla helger, inklusive påsken. Ibland inföll mammas födelsedag på påsken, hennes födelsedag var den 15 april. Lilla mamma. Nu firar hon i himlen varenda dag istället.

Det är långt ifrån alla som vet varför vi firar Påsk, det är en stor kristen högtid. De flesta har fortfarande koll på julen, men Påsken? Är det mer än godis, sill och påskliljor? Jo, det är det.

På torsdagen, som kallas för Skärtorsdagen, hade Jesus och hans lärjungar ätit en sista måltid ihop. På fredagen, Långfredagen, dömdes Jesus till döden och dog när han spikades upp på ett kors. Lördagen, Påskafton, var troligtvis tom och konstig, vad hände egentligen? Men så kommer söndagen, Påskdagen, då några kvinnor gick till den grav där de hade lagt Jesu kropp. De upptäckte att graven var tom. En ängel berättade för kvinnorna att Jesus hade uppstått, vilken upplevelse för de kvinnorna att vara de första att höra de nyheterna!

På måndagen, det som vi idag kallar Annandag Påsk, visade sig Jesus (levande igen) för lärjungarna som reagerar som människor gör även idag, en del trodde direkt, andra tvivlade, flera blev rädda…

När Jesus vinner över döden den där Påsken för över 2000 år sedan besegrar han döden för oss alla. Ja, det kan vara svårt att förstå, det behöver upplevas.

Att känna till Påskens händelser är viktigt, men ännu viktigare är att omfamna dess innehåll. Att Jesus dör för en hel mänsklighet är i centrum, men det avgörande för dig och mig är att vi kan ta till oss hans kärlek i våra egna hjärtan idag. Det är stort, men ändå så litet så det får plats i våra personliga hjärtan och liv.

Välkommen på Gudstjänst i Lifecenter Västerås under Påsken.
Långfredagen kl 17, med nattvard.
Påskdagen (Uppståndelsesöndagen) kl 11, med dop.


Vi har Gudstjänster i Linköping och Ludvika också, du hittar info på sociala medier. Varmt välkommen!

”Men det var våra sjukdomar han bar, våra smärtor tog han på sig, medan vi såg honom som hemsökt, slagen av Gud och pinad.” Jesaja 53:4

Hälsningar från
Ulrica - tacksam för Påsken