This Is Life 2024

Alla människor har något att ge, alla kyrkor också. Tänk om vi kunde fokusera på det :)

Nästa vecka har vi återigen konferens i Lifecenter. Det har vi haft många gånger och nu är det dags igen, det ska bli fantastiskt roligt.

Det vi har i Lifecenter vill vi dela med oss av, och det vi har mycket av är erfarenhet, the good, the bad, the beautiful and the ugly :)  PJ och jag har stått i tjänst i snart 38 år, jobbat i både etablerade kyrkor och år 2000 startade vi en helt ny kyrka med en handfull människor, det blev starten på Lifecenter, ett par år in på resan hette vi faktiskt något annat…

Livet, tjänsten, jobbet, familjen, äktenskapet, att bygga kyrka - det är en resa som aldrig tar slut. Under dessa snart 40 år har vi samlat på oss mycket kunskap och erfarenhet som vi gärna delar med oss av - och en hel del av det kommer du få lyssna till och på nästa vecka på This Is Life 2024. Några av våra närmaste och bästa kollegor från hela landet, härliga Norge och även Tyskland kommer till Bästerås för att betjäna dig som kommer till konferensen. De kommer berätta om sin resa ”so far” och uppmuntra dig där du står i ditt bygge.

Ingen människa är en öde ö, ingen kyrka heller. Vi behöver varandra mer än någonsin. Världen är upp och ner, men kyrkan behöver inte vara det. Tvärtom. Jag upplever det som att vi står stadigare än någonsin just nu i skrivande stund. Det har funnits andra tider… gode tid och dag.

Gud är Gud, han är inte överraskad eller förvånad över allt som händer runt oss, han är den enda som är i vår framtid. Vi kan planera, men jag tror att vi nu lärt oss att även i ”de lugnaste vatten” kan det bli storm och våra egna mänskliga planer kan kastas omkull på nolltid.

I Bibeln står det att Jesus till och med sov genom en storm, det står till och med en ”våldsam” storm (Mark 4: 35-41). Det står så skönt i bibeln att ”Jesus själv låg och sov i båtens akter med huvudet mot en kudde…” Hans lärjungar var människor, precis som du och jag, de blev rädda och väckte Jesus. ”Tig! Var tyst” sa Jesus och genast lade sig vinden och det blev alldeles lugnt.

Stormar kommer, stormar går. Tänk att ha Jesus med i båten, våra liv. Han är helt lugn mitt i kaoset, så pass lugn att Han sover gott. Det är ok att bli rädd, att be till Jesus om att ”vakna till” och be ut sin frid över den situation som du och jag går igenom, det har jag gjort många gånger i mitt liv. Den frid som fyller min båt, mitt liv, är helt ”outstanding”, det är en frid som inte världen kan ge, den är gudomlig.

Genom mitt liv går en röd tråd av Hans frid, genom stormiga dagar, genom lugna dagar, genom festen, genom vardagen, genom min äktenskap, genom vår familj, genom den kyrka som vi får förmånen att tjäna och betjäna. Det kallas nåd, bara nåd. Inte har jag förtjänat det direkt :) Jag är precis som du, en människa med fel och brister. Men även jag har något att komma med och du kommer få lyssna på även en del av min resa, min personliga resa på This Is Life 2024.

Nästa år fyller Lifecenter 25 år, då har PJ varit i tjänst i 40 år som pastor och så är det lite andra jubileum på väg in. Hur ska vi fira det? Vi tar en dag, ett år i taget.

Har du inte anmält dig än? Titta in på www.thisislife.se och känn dig varmt välkommen! Just du gör ju festen hälsar den här prästen :) Du är vår hedersgäst! VÄLKOMMEN!

All uppmuntran! (Nästa vecka blir det inget blogginlägg, då är vi mitt konferensen, fokus på det…)

Hälsningar från
Ulrica - förväntansfull