Skönhet kommer inifrån.

Buckingham Palace, Big Ben, Piccadilly Circus, regnigt väder och vita bönor med rostat bröd till frukost… Yes, vi har varit några dagar i England, London närmare bestämt. Jag tillhör dem som längtar hem när jag stängt ytterdörren efter mig, men du kanske är annorlunda :)

Vi har varit och talat i en kyrka som heter "City Gate Church", besöker du eller bor du i London, kan jag varmt rekommendera den växande, sunda kyrkan! (www.citygatechurch.co.uk)

Ibland behöver vi komma bort, det behöver inte vara långt borta, för att uppskatta det och de vi har hemma, så är det i alla fall för mig. Det finns de som har ”kronisk ressjuka” och alltid längtar bort, vi är olika och det är helt ok. Jag längtar alltid hem, älskar Sverige och mitt kära Bästerås.

Vid en lunch mitt i centrala London hamnade vi vid en internationell ”influenser” visade det sig. Jag hade inte full koll på denna unga kvinna, men hon visade mig att hon hade några hundratusen följare. Hon jobbade inte ”bara” som influenser, nej, all cred till henne som dessutom studerade på universitetet.

Den unga damen var alldeles ”perfekt” överallt, ansiktet glänste, håret likaså och läpparna såg ut som från en film från 50-talet, eller kanske inte. Jag har lite dålig koll på hur läpparna ”ska” se ut numera, mina läppar har för det mesta bara lypsyl eller kanske vaselin på sig, det funkar alldeles utmärkt när jag ska pussa på min PJ.

Vi började prata lite med henne, hon och hennes sällskap satt bordet bredvid oss. Efter en lång utläggning om hennes yrke och studier frågade hon plötsligt mig vad jag jobbade mig och hon fick svar på den frågan, det är inget jag skäms för och det ska hon inte göra för sitt jobb heller. Tillsammans kom vi nog fram till att hon jobbar mest med ytan på en människa och jag jobbar med det inre, bra förklaring tyckte vi.

Jag berättade för henne om min tro på Gud och att det troligtvis är så många gånger att människan ser till det yttre, men Gud ser våra hjärtan och vårt inre, hur vi mår på insidan spelar större roll än att mina läppar putar till oigenkännlighet. Då kom tårarna, hos henne.

”Det är precis det vi pratar mycket om nu, mina vänner och jag”. Insidan, äkta kärlek, harmoni och frid inuti kroppen. När jag berättade att jag och PJ varit tillsammans i 43 år kom tårarna, igen. ”Så skulle jag vilja ha det”, sa hon. ”Hur hittar jag frid i hjärtat, inuti…?" frågade denna vackra influenser. Jag gjorde vad jag kunde där och då för att guida henne.

När vi skildes åt efter lunchen skulle hon bo på ett av Londons mest exklusiva och dyra hotell, det gjorde inte vi. ”Men ni kanske får bättre dagar i London ändå eftersom det är inte ytan som räknas…” var det sista hon sa till mig med ett härligt leende. Det vet jag inte om vi fick, jag unnar henne allt gott, fina hotell och god mat, men jag led inte på mitt ”helt vanliga” hotell jag heller.

Visserligen behöver jag ofta läsglasögon numera, men jag ser hur flera unga kvinnor har lösögonfransar som ibland är så långa att jag tror de kommer ramla framlänges, läpparna putar på ett onaturligt sätt och mycket annat… Alla får göra som de vill, men ditt värde sitter inte i putande läppar eller lösögonfransar. Du ska ha det om du vill naturligtvis, men du är älskad precis som du är och du behöver älska dig själv, det finns ingen som du.

Att skönhet kommer inifrån är inget nytt. Att vara trygg i sig själv, hjälpa andra människor, tala gott om andra är oerhört vackert och det är ju just det vi vill lägga ner i våra barn, de är älskade precis som de är. Du vet väl att det är lättare att bygga starka barn än att laga trasiga vuxna?

Kanske skulle man bli ”influenser” men med siktet på det inre istället för det yttre? Nej, jag tror inte det. Jag samarbetar hellre med världens bästa ”influenser” genom tiderna, Jesus. Att läsa Bibeln, att gå till kyrkan, att be till honom kostar gratis och ger en frid som inte världen kan ge. Det känns inuti så att det syns utanpå.

Ett möte med Gud är svaret på allt du möter i Livet. Punkt.
When you stop pretending to be something you’re not, you can embrace who you really are.

Hälsningar från
Ulrica - hemma igen!