Första Advent.

Av någon märklig anledning har vi haft ett par otroligt intensiva veckor då ”allt hände på en och samma gång”, du har säkert varit med om samma sak. Rena ”ketchupeffekten”. Jag kan inte skylla på omständigheter eller planering, jag står ensam skyldig till min kalender. En del visste jag om sedan gammalt, men Livet hände och ”helt plötsligt” fann jag mig i en virvelvind av olika händelser.

Men! Mitt i allt har jag lärt mig sätta gränser, mycket bättre nu än bara för ett par år sedan. Det visade sig att jag är också en människa som inte räcker till överallt… En dag i taget ibland.

Under den här veckan dog en kär gammal vän sedan 30 år tillbaka. En vän som var unik, för det är vi alla. Den här vännen uppmuntrade, spred solsken, såg och investerade i nästa generation som få. Livet är kort, men väl använt är det långt nog. En dag möts vi igen!

Första Advent på söndag. Julen 2023 är på ingång och det ser jag verkligen fram emot. Jag har sedan länge släppt press och stress, det blir jul ändå. Att avsluta året på topp eller inte har jag också släppt, jag gör mitt bästa och det ser Gud. ”If I do my best, God will do the rest”.

Det viktigaste, inte bara i jultider utan i alla tider, vad sprider du runt dig? Ilska, oro, hat, skvaller - eller sprider du glädje, frid och trygghet där du går fram? Då är det just det som dina barn och barnbarn minns, inte den absolut dyraste julklappen.

Nu är det nog läge för oss alla att önska Fred på Jorden som julklapp. Tänk vad många böner som människor globalt ber i detta nu om fred både på jorden och kanske frid i hemmet. Julen är tyvärr långt ifrån fridfull på alla ställen.

Du som har skolbarn, avslutningar hit och dit, luciatåg, fortfarande tvätt och matlagning, föräldrasamtal… för dig är det intensivt, men roligt, just nu. Och så ska julen förberedas mitt i allt med allt vad det innebär. Man kan få stresspåslag för mindre, ta en sak/dag i taget även här.

Här i ”Norrland” har snön kommit, när jag skriver dessa rader har jag fått upp adventsljusstakar och stjärnor i fönstret, riktigt mysigt. Utanför vårt ena fönster har vi dessutom satt upp en söt liten fågelholk så fåglarna också får lite extra gott adventsfika. Alla små pippifåglarna som kommer och äter ser nog inte mig, men jag ser dem och ibland ”pratar” jag lite med dem. De hälsar förresten till dig också :) Pip!

Advent betyder ”Ankomst”, vi räknar ner dagarna till Jul då vi firar att Jesus föddes. Precis som varje år så ska vi fira jul i år också. Det är tryggt att julen ligger där den ska när hela världen är upp och ner.

Ingen ska sitta ensam i jul - vi har julfirande i Lifecenter, du är varmt välkommen! På vår hemsida (www.lifecenter.se) under fliken ”på gång” kan du anmäla dig till Julaftonsfirande á la Lifecenter, under samma flik finns också information om ”Julkassar”.

Jul, advent, eller en helt vanlig söndag eller vardag - känn dig alltid varmt välkommen hem till Lifecenter. En kyrka full med härliga och ibland besvärliga människor, precis som du och jag.

Livet ändå.

Trust Him. He’s carried you this far, hasn’t he? Don’t you think He could carry you even further? Trust in Him. Amen.

Matteus 21:9 ”Och allt folket, både de som gick framför Jesus och de som gick efter, ropade: ”Hosianna, Davids Son!” ”Välsignad är han som kommer i Herrens namn!” ”Hosianna i höjden!” 

Hälsningar från
Ulrica - älskar Första Advent