Det bubblar i Lifecenter.

PJ har varit pastor i drygt 37 år, jag stod lite bakom, blyg och försiktig, de första åren, men sedan många år står vi tillsammans, jag hittade min plats och röst till slut. Det tog lite tid för mig, med det får det väl göra?

Ungdomspastorer, medarbetare, föreståndare och allt däremellan skulle man väl kunna säga. Det är inte lätt att göra en arbetsbeskrivning för en pastor när man jobbar med Livet från vaggan till graven.

Efter 37 år har vi sett och varit med om mycket. Upp och nedgång. Medgång och motgång. Tuffa, svettiga tider och så tider som är just nu - bubblande tider. För just nu bubblar det i Lifecenter. Som vi har bett för detta! ”Jesus, kompensation… Käre Gud vi ber om människors frälsning. Hjälp oss hitta en väg. Tala in i människors liv. Nya människor som aldrig haft en tro. Bönebarn som hittar hem igen. Låt oss och vår församling vara ett redskap för en tid som denna”.

Alla hittar inte till Lifecenter, de hittar andra kyrkor och det gör naturligtvis ingenting. Det är bara fantastiskt om det bubblar i alla kyrkor! Amen till det.

Lifecenter finns i tre vackra städer. Västerås är ”moderskeppet”, där började allt för snart 24 år sedan. Nu finns vi också i Linköping och Ludvika och det bubblar över där också! Det tar vi inte för givet, Gud är trofast.

Vi har startat kyrkor i andra städer också, men det har hänt någon gång att det föll pladask och det gjorde ont, inte bara i oss utan i de människor som satsade just där och då.

Faktum är att vi har fått vara med på ett hörn eller två att starta kyrkor i andra länder över världen också. Det står inte "Lifecenter" på skylten, men det gör naturligtvis ingenting det heller! Kan vi hjälpa till gör vi det med glädje!

Genom allt lär vi oss. Svåra erfarenheter är inte roliga men det tillhör Livet tyvärr. ”Det är inte hur vi har det utan hur vi tar det…” Det viktigaste är ändå att inte ge upp.

År 2000, i maj, såg Lifecenter dagens ljus, en ny kyrka var född. På den tiden startades inga eller få kyrkor. Gode tid vilken resa det har varit och fortfarande är. Gud lämnar oss aldrig någonstans längs med vägen, tvärtom. I de svåraste tiderna har han varit allra närmast, om vi bara lyssnar och ständigt lyfter blicken.

NU på söndag har vi årets ”Heart for the House”, en extra insamling för att också kunna nå längre i de städer vi finns i - Västerås, Linköping och Ludvika. Du som har ett hjärta för vårt hus, för vår Gudagivna vision - välkommen med!

Vill du vara med så ser vi det som en stor förmån och vi är så tacksamma.
Mer information får du på söndag. Välkommen hem till oss och vår kyrka!

Lukas 5: 4-7
”När han hade slutat tala, sa han till Simon, ”Ro nu ut på djupt vatten och lägg ut näten”. ”Herre, sa Simon, vi har arbetat hårt hela natten och ändå inte fått något. Men eftersom du säger det, så ska vi lägga ut näten igen.” Och när de gjorde det, fick de en sådan mängd fisk att näten höll på att gå sönder. Då vinkade de till sig sina kamrater i den andra båten, för att de skulle hjälpa till. De kom, och snart var båda båtarna så fulla med fisk att de var nära att sjunka.”


På det tilltalet och bibelordet startade Lifecenter våren 2000. To be continued.

Hälsningar från
Ulrica som har ett hjärta för huset Lifecenter.