Walk For Freedom 2023.

När jag och några vänner slutade nian 1981 åkte vi till London en hel vecka själva, fyra blonda och väldigt blåögda unga tjejer som dessutom kom från en ganska liten och (tack och lov) trygg värld.

Det fanns inga snabba mobiltelefoner som lätt uppdaterade var vi befann oss, vi kunde inte enkelt ringa eller messa hem, vi ringde ett par gånger på en härlig klassisk engelsk röd telefonkiosk som kostade en förmögenhet att ringa ifrån. Konstigt nog skickade våra föräldrar iväg oss utan en tanke på att något skulle hända.

Inget hände heller. Någon gång höll jag på att bli påkörd när jag tittade åt fel håll vid ett övergångsställe, som bekant så har England vänstertrafik. Jag minns än hur jag undrade ”varför kommer inga bilar?” = jag tittade åt helt fel håll, det har hänt flera gånger när vi besökt de länder som kör på andra sidan än vår.

Det fanns ondska även på den tiden, det har alltid funnits ondska i världen, det är tyvärr inget nytt. Dock upplevs det som mer och närmare idag eftersom vi lever i en snabb medial värld.

Att våldet har eskalerat oerhört den senaste tiden hoppas jag du förstått och sett, du lever väl inte med skygglappar att allt handlar om mig, mitt och att jorden snurrar runt mig eller dig? Min och din värld är viktig, men vi lever i ett större sammanhang, ingen av oss lever på en öde ö - vi behöver varandra mer än någonsin.

Idag hade jag aldrig skickat iväg fyra blonda 15-åringar till London själva, världen är upp och ner. Jag tänker inte bara på våldet, jag tänker tyvärr även på trafficking. Det finns människor som ”köper” andra människor som en ägodel, trafficking. Sjukt på alla nivåer och icke acceptabelt att det ens existerar! Orden räcker inte till ibland.

IMORGON är det återigen dags för ”Walk For Freedom”, en tyst manifestation genom inte bara Västerås gator. Den 14 oktober är ett globalt datum - runtom i hela vår värld, hela vårt land kommer tusentals människor att gå denna manifestation MOT trafficking just imorgon.

Ingen kan göra allt, men alla kan göra något.

Det finns så många manifestationer och demonstrationer mot allt möjligt, vi lever i ett demokratiskt land med åsiktsfrihet, var rädd om den. Jag hoppas och tror att DU är emot trafficking också? Du har en dotter, son, vän, släkting som du behöver stå upp för? Bra. Kom imorgon på denna tysta, men kraftfulla manifestation.

Matthew 25: 40 ”Truly I tell you, whatever you did for one of the least of these brothers and sisters of mine, you did for me”.

Fakta och info Västerås:
1. Vi samlas 11.30 på Stora Torget - kom i tid!
2. Själva manifestationen är kl 12 och tar ca 40 minuter.
3. Klä dig i mörka kläder, tänk på varför vi går, respekt är alltid klädsamt.
4. Har du frågor och funderar just runt trafficking och våld i vår stad Västerås? Vi har representanter på plats från olika organisationer som jobbar med dessa svåra frågor, de finns tillgängliga på lördag. Vad gör jag om jag ser en knepig situation med misstanke om trafficking?
Män, kvinnor, unga, äldre = alla kan gå, alla kan vara med.
5. Arrangör i Västerås: Lifecenter i samarbete med A21 (www.a21.org)
6. Ulrika Patring med sin mysiga ”Lilla Fikarens” är på plats, kom och köp fika för det rimmar så bra med Ulrika :)

VÄLKOMMEN! Vi ses väl på lördag? #WalkForFreedom

Hälsningar från
Ulrica - mot trafficking