Välkommen tillbaka.

Terrorhotnivån har höjts under veckan. Märkliga tider vi lever i.

Och så har nog de flesta börjat skolan. All uppmuntran till dig som är elev, förälder eller lärare. Vårt barnbarn Ingrid har börjat första klass, det var en upplevelse. Kanske mest för farmor som grät glädjetårar när jag såg den lilla stolta 7-åringens lycka att äntligen få börja skolan.

Det har varit lite väl mycket regn de senaste veckorna, i alla fall här i Gurkstaden. Just i skrivande stund skiner en efterlängtad sol på oss! Men mitt i allt regnande har vi då aldrig haft en så otroligt grön och fin gräsmatta i augusti.

Kanske har du fortfarande semester eller kanske semestern är förbi för i år… oavsett så är du välkommen tillbaka när du kommer tillbaka!

Vi har haft en härlig sommar med familj och vänner, det är jag också tacksam för. Precis som de flesta andra var vi rätt så trötta när semestern tog vid, det var skönt att komma iväg och ”bara vara” några veckor, det var ett tag sedan sist :)

Under hela vårt äktenskap har vi varje år varit en eller flera veckor i vackra Karlskrona på sommaren, där är jag född och uppvuxen. Har du inte besökt ”Staun” kan jag varmt rekommendera ett besök, på sommaren i alla fall. Det är vatten, öar och broar överallt och på en av alla dessa vackra öar har vi befunnit oss i sommar. Broarna till denna ö är många och utsikten är enastående. Om man vill kan man också åka färja till ön. Charmigt!

Jag mår gott ända in i själen av att se havet, horisonten som ”aldrig tar slut” och så det härliga eviga ”kluckandet” som vattnet bara ger alldeles av sig själv. ”Du kan se vädret på havet” sa mamma, och det stämmer. Är det vita ”gäss” på vattnet blåser det en del, ibland är det storm, då blåser det så vattnet nästan ”skriker” men ibland är det så otroligt stilla och lugnt. Alla varianter är mina favoriter, precis som livet självt. Ibland stormar det, för det mesta är det lite vågor, och ibland (ytterst sällan dock…) är det alldeles stilla.

På ”vår” ö finns en mycket charmig hamn med några få båtar och den här hamnen är alltid lugn, där är det nästan alltid lä, oavsett om det stormar ute på havet. En tidig morgon under den här sommaren gick jag dit, just den morgonen var det ”bleke” = havet låg som en spegel framför mig, himmel och hav gick ihop. Tiden stod nästan stilla.

Vid en av de fina bryggorna finns en gammal träbänk, där satte jag mig. Jag läste Bibeln och bad. Och lyssnade jag på tystnaden. Just i tystnaden denna morgon talade Gud till mig. Under året som gått har vi fått några personliga tilltal från en man som talat specifikt och detaljerat in i våra liv, det har inte hänt så många gånger, jag kan räkna de gångerna på ena handen.

Tilltalen jag fått har kanske inte alltid varit så uppmuntrande egentligen, men Gud har använt just den här mannen att tala sanning, och framför allt en framtid som ligger i Guds trofasta och vänliga händer.

Livet ändå. Det händer så mycket härligt och en del besvärligt och jag kan med all sannolikhet berätta för dig att den här hösten kommer innehålla båda de beståndsdelarna. Men Gud är med dig, genom allt. Och när du möter andra människor, möt dem med ett leende, hälsa alltid på människor för du vet aldrig vad de går igenom.

Även om du går igen ditt livs kris kanske du möter någon som gör detsamma. Ett vänligt leende kostar inget men betyder så mycket.

Men visst är det så att livet är inte alltid kriser? Det finns så många stunder, dagar och tillfällen som är helt fantastiska, precis som min morgon där vid den där hamnen på Ön där Gud talade till mig.

Och du, vad vore väl semestern i all sin glans om inte vardagen fanns? Det är så gott att vara hemma i Bästerås igen! Borta bra men hemma bäst.

Lyssna på vad Gud vill säga till dig i den här säsongen, hösten 2023. ”Do your best, and let God do the rest”.

Gud är en hamn i alla säsonger, hos honom finns alltid kraft att hämta. Våra kyrkor är Hans förlängda arm här på jorden. Hitta en kyrka, hitta en hamn som ger dig styrka i vardagen.

Jesaja 59:1
”Herrens arm är inte för kort för att rädda, hans öra är inte heller dövt så att han inte hör.”


Amen.

All uppmuntran! 

Hälsningar från Ulrica
Tillbaka från semestern