Viktigt på riktigt.

”Det som var viktigt för mig, det var viktigt för dig.”

Vi har varit på hundratals fester, bröllop och allehanda festliga tillställningar genom åren och lyssnat på många tal. Det är en konst att hålla ett bra tal på några få minuter som kan engagera alla gäster. Ett tal som är rakt på sak på ett kärleksfullt, men ändå konkret sätt utan en massa ”eh” ”öh” ”jag skulle ju egentligen inte säga något” eller ”jag är ingen talare”.

Om du inte känner dig som en talare, visa ett fantastiskt bildspel istället och ställ dig upp och önska den / de du håller tal till allt gott och all välsignelse, det är mycket bättre tal än om du blir så nervös så du inte får fram något vettigt utan allt blir bara svettigt.

För några veckor sedan var jag på en fest som berörde mitt hjärta på djupet av många olika anledningar. Den nyblivna 50-åringen som firades har jobbat hårt genom livet, otroligt hårt. Men aldrig har jag hört denne man klaga, aldrig någonsin. Han har stor familj med både barn och barnbarn, rest över hela världen nästan konstant, bott i andra länder under många år, nu bor han med sin fru i Sverige.

När vi möter denne man känns det verkligen som att han ser oss här och nu, frågar hur jag och PJ mår så där äkta och på riktigt. På festen var det tal efter tal från framför allt från hans familj, men också vänner, hur äkta och på riktigt han möter alla som kommer i hans väg. Hans omsorg om människor är unik.

Bland det finaste jag hörde under kvällen var när den yngste sonen klev fram och sa de orden jag började det här inlägget med - ”Det som var viktigt för mig, det var viktigt för dig.” Utifrån skulle man kunna tro att eftersom denne man jobbade så hårt fanns han inte där för familjen, men det var precis tvärtom. Alla de fyra (vuxna) barnen, syskonen, föräldrarna, allihop klev fram och gav ett budskap - du ser oss där vi är här och nu. Vilket vittnesbörd när man bygger liv, kyrka och jobbar.

Som 50-åring har man gått på några smällar, det tillhör Livet tyvärr. Mycket härligt också, det tillhör också Livet som väl är. Men av smällarna hör vi aldrig något från denne mans mun, tvärtom. Vi hör bara gott, hur Gud är med, hur Gud har välsignat honom och familjen på ett otroligt sätt.

När jag satt på festen och hörde tal efter tal, mycket (glädje)tårar och enormt mycket skratt och glädje, blev jag så berörd hur en enda människa kan beröra, lyfta på hatten vid jobbiga situationer och gå vidare i Livet. Allt genom Guds enorma trofasthet.

Livet är kort, men väl använt är det tillräckligt långt.

Jag har varit på andra fester där huvudpersonen / personerna inte blivit så firade, de festerna är inga fester direkt, alla längtar hem och bort från partyt. Men så var inte fallet den här gången, tvärtom. Ingen ville gå hem.

Det är inte lätt, men det är rätt att leva sitt Liv med en förvissning om att vad vi än går igenom så sviker Gud oss aldrig. ”Om vi än går igenom dödsskuggans dal fruktar vi inget ont…” (Psalm 23:4)

Jag ser fram emot att få följa den här mannen och hans familj även i framtiden, Gud håller på att ge kompensation de luxe på så många områden just i deras liv och växande familj.

Kasta dig på Gud i svåra situationer, tacka Gud när Livet är på topp (en kvart om året känns det som ibland…) och fira Livet när tillfälle ges. Tala gott om din familj och dina vänner och även din kyrka, berätta om hur Gud bär genom allt. För det gör han. I moll och i dur, i ur och i skur.

Det som är viktigt för dig är viktigt för Gud.

”The only person who dares wake up a King at 3:00 in the morning for a glass of water is a child. We have that kind of access to God”. (Tim Keller).

All uppmuntran!

Hälsningar från
Festande Ulrica