Barn till en Kung.

Solen skiner och värmen stiger dag för dag! Våren är här! Hurra! Äntligen!

Förra helgen kröntes Kung Charles och hans Drottning Camilla i England, PJ och jag satt i bilen några timmar, det passade bra att lyssna / kolla på kröningen från London samtidigt. Det finns massor med åsikter hit och dit, men faktum var att det var kröning och hela världens presidenter och kungligheter var på plats, oavsett deras åsikter så åkte de dit för att hedra den nyblivna Kungen och hans Drottning och DET tycker jag är fantastiskt fint. Kära nån, vilken resa det har varit för de här två och den resan är inte slut än direkt, den satte ny fart i lördags.

Säkerheten var troligtvis enorm och allt jobb bakom kulisserna, som vi inte har en aning om, var också naturligtvis mer än vi kan förstå och ta in. Det är en helt annan värld bokstavligen talat.

Inte vet vi heller hur konflikten är mellan prinsarna William och Harry, vi serveras den bild som media ger och den säger aldrig allt naturligtvis. Bråk i familjen är en tragedi och är bråket dessutom offentligt är det ännu mer tragiskt. Det finns inga vinnare, bara förlorare, när det är bråk i en familj.

Båda dessa Prinsar / bröder är barn till en nybliven kung, men som det verkar lever de sina liv på olika sätt. Men, som sagt, vad vet jag… eller du. Time will tell, it always does, så även i detta fallet.

Faktum var dock att det var en historisk lördag, kröningar tillhör inte vardagen direkt, inte ens i Storbritannien, drottning Elisabeth kröntes 1953 (då var min pappa där...) och det var ju ett tag sedan.

Att gifta sig, och få en ”ny familj på köpet” är ibland en utmaning. Att då dessutom gifta in sig i en av världens mest kända kungafamiljer har naturligtvis utmaningar på en nivå som vi ”vanliga” aldrig riktigt kan förstå, fast vi har många åsikter om det… :) Vi människor har en förmåga att ha åsikter om det mesta.

Jag känner mig alldeles nöjd med min PJ, han är min drömprins :)

Några inslag förra lördagen tog ändå mitt hjärta. Det ena var när en av prästerna bad till Gud som ”Kungars Kung” och ”Herrarnas Herre” mitt framför näsan på all världens kungligheter och presidenter. Det andra som tog mig var när nyblivne Kung Charles bad en egen fri bön, det verkade vara hans personliga önskan att be på det sättet.

Det verkade dessutom som att Drottning Elisabeth, när hon levde, också hade en personlig tro på Gud, det lyste ofta igenom i hennes tal under hennes långa liv. Vad tror du?

Alla dessa Kungar, Drottningar, Prinsar, Prinsessor och Presidenter är ändå mitt i allt ”bara” människor med en väldigt speciell titel under deras livstid.

Jag är barn till en Kung som bär sin titel från början till slut, genom alla tider, genom alla strider och det kan du också vara! Tänk att Han hade en plan med inte bara mitt liv utan ditt också, det är större än alla titlar i världen.

Vi kan inte rådfråga Kung Charles direkt när vi har problem eller utmaningar eller ens vår egen Kung Carl Gustaf, men tänk att vi har Kungars Kung och Herrars Herre att vända oss till.

Gud är bara en enkel bön bort. Krångla inte till det, ett enda ord är en bra början. ”Med Jesus i familjen det blir ett lyckligt hem” sjöng vi i söndagsskolan och ett lyckligt hem är mer värt än allt guld och silver, det är rikedom på högsta nivå och det gäller alla, oavsett vilken titel du har eller inte har.

Matteus 6:33 ”Sök först Guds rike och hans rättfärdighet, så får ni allt det övriga också.”
”But seek first HIS KINGDOM and his righteousness, and all these things will be given to you as well.”


Amen.

Hälsningar från
Ulrica - barn till Kungars Kung.