Lifecenter fyller 23 år!

Fira allt som går att fira! På söndag (7/5) fyller Lifecenter 23 år. Vilken resa det är och har varit.

PJ och jag var lite som två ”ofrivilliga församlingsplanterare” - att starta en helt ny kyrka från noll fanns inte på vår karta över huvudet taget. Men, för att göra en 23-årig lång resa kort, så blev det och så är det än idag. Vi älskar det!

Vi har märkt att många har en uppfattning om församlingsplantering, det ryktet har nått även våra öron, men det är ju det mest naturliga egentligen för en kristen kyrkorörelse. Hela den första kristna kyrkan var involverad i ständig församlingsplantering.

Om vi tar vår egen rörelse, Pingströrelsen, planterades 560 församlingar mellan år 1915 till 1945 i Sverige, medlemsantalen ökade från 1010 till otroliga 76 419 mellan dessa årtal jag nyss skrev.

En bekräftelse vi möter överallt där vi reser är att kyrkor som planterar kyrkor lättare omfamnar förnyelse och lättare når nya människor.

Ibland når oss även ryktet att vi skulle vara mot gamla etablerade kyrkor, det stämmer inte alls överhuvudtaget. Församlingen, ny eller etablerad sedan 100 år, är ett Guds verk. Jesus bygger sin församling och att tala illa om församlingen skulle vara att tala illa om Jesus.

Vi talar väl tro om och till varandra, eller hur? Uppmuntran behöver alla, 100-åriga kyrkor, 10-åriga kyrkor eller kyrkor som än så länge "bara" finns i hjärtat hos någon, allt stöd behövs och vi behöver varandra. Det kallas för komplettering...

PJ och jag har en lång historia i både nya och etablerade kyrkor, vi har vår uppväxt i gamla, härliga kyrkor, vi gifte oss i Pingstkyrkan i Karlskrona som är 103 år ung… Men precis som i en familj är det naturligt att familjen får nya barn och ”knoppar” av sig. Församlingar som startar församlingar är en biblisk tanke.

När vi startade Lifecenter för 23 år sedan var det tyst i cirka 10 år, förutom våra familjer ringde en eller kanske två någon gång. Det gjorde oss inte så mycket just då, men idag kan jag reflektera lite på just tystnaden och ensamheten. Kanske är det just därför som jag personligen med näbbar och klor försöker se varje pastor och ledare i gamla och nya kyrkor, uppmuntrar dem febrilt att inte ge upp.

Eftersom det var så ”tyst” runt oss här i Sverige började vi snabbt leta, och hittade också, mentorer, vänner och relationer i kyrkor i andra länder än just Sverige när det gäller församlingplantering. En som vi ”hittade” heter Scott Wilson, vår mentor som har funnits i våra liv sedan 1998 och finns kvar än idag. Många gånger har erbjudanden kommit om en eventuell flytt från vårt avlånga land, men nej, vi älskar Sverige, vi vill inte bo någon annanstans.

För 23 år sedan var vi 34 år, det är vi inte idag :) För 23 år sedan var våra barn 11 och 10 år, de är något äldre idag… Jag var i princip aldrig på plattformen och skulle svimmat om någon bad mig säga något offentligt. Så är det inte heller idag. Jag har hittat min Gudagivna röst som är en gåva till mig och jag vill inget hellre än att se just dig hitta din gåva var och hur du ska tjäna i Guds Rike. Det är en resa, men otroligt utvecklande på många sätt.

Just idag väljer jag att inte skriva om kampen som varit emellanåt, helt enkelt därför att glädjen att tjäna Gud genomsyrar allt, både det härliga och det besvärliga. Som bekant, det är inte hur vi har det utan hur vi tar det…

23 år - and still going strong. Vi känner mer passion och glädje än någonsin att få bygga vidare det som Gud lagt på våra liv. ”The rest of your life, the best of your life”.

Bygger du en gammal, etablerad härlig kyrka - var trofast, dröm stora drömmar, du behövs. Bygger du en lite nyare kyrka eller är i startgroparna, häng i, låt ingen se ner på dig, du behövs också.

All uppmuntran!

Fil 1: 6 ”Och jag är övertygad om att han ska slutföra det goda verk han har börjat i er, fram till Kristus Jesus dag.”

Hälsningar från
Ulrica - älskar både nya och gamla kyrkor