En händelserik vecka.

Påskveckan 2023 är här, det är en vecka rik på händelser.

När jag växte upp stod världen still några dagar under påskhelgen, kändes det som i alla fall. Själva långfredagen var alla affärer stängda, mamma skulle aldrig komma på tanken att sätta på en maskin tvätt eller baka bullar till exempel just på långfredagen. Det fanns och gavs tid för eftertanke och lugn. En del av det sitter kvar i mig än idag, jag tycker det är fint att stanna upp och riktigt ta in vad påsken innebär.

I Pingstkyrkan i Karlskrona hade vi alltid flera Gudstjänster under påskhelgen i min barndom, jag minns de Gudstjänsterna med värme, gemenskap och glädje trots den smärta som Påsken också handlar om.

Påsken tillhör den högtid som många svenskar har svårt att hålla koll på. Varför firar vi påsk? Är det mer än påskharar, fjädrar, godis och sill? Jo, det är långt mer än så. Att Jesus dog på ett kors för dig och mig är svårt att ta in, men det är sant.

Det berör mitt innersta när jag läser om när Jesus hängde på korset med två rövare på varsin sida om honom, de hängde där för att de hade gjort något brottsligt, Jesus var oskyldig.

Den ena rövaren, eller ”brottslingen” står det i en del översättningar, hånade Jesus, medan den andra ödmjukt försvarade Jesus och sa ”Vi får det vi förtjänar, vi har dömts för våra brott, men den här mannen har inte gjort något ont”. Sedan sa han: ”Jesus kom ihåg mig den dag du kommer med ditt rike”. Jesus svarade: ”Sannerligen säger jag dig att du idag ska vara med mig i paradiset”. Luk 23: 41-43.

In i det sista finns det alltid en möjlighet till en andra chans här i livet, bättre sent än aldrig, men varför vänta?

Det står inget om hur Jesus svarade den man (rövare) som hånade honom, han gav honom ingen energi eller uppmärksamhet. Tvärtemot det som vi människor oftast gör. Vi ska försvara oss, gärna blogga eller podda om vår smärta, men Jesus vänder sig mot den som tror på Honom.

Jesus dog med öppna armar, han dog inte pekandes på oss och allt vi gjort fel. Med sina öppna armar vill han än idag visa på en väg tillbaka till Gud, för Jesus är ”vägen, sanningen och livet. Ingen kan komma till Fadern utom genom mig”. (Joh 14:6)

”It is finished” With that, he bowed his head and gave up his spirit".  John 19:30

Varför inte gå på en PåskGudstjänst nära dig i år, ta in och lyssna på vad Påsken handlar om?

Är du i Västerås, Linköping eller Ludvika skulle vi älska att få välkomna just dig.

Västerås: Långfredagen kl 17, Påskdagen kl 10.00 samt 12.00
Linköping: Långfredagen kl 11, Påskdagen kl 11.00.
Ludvika: Långfredagen kl 10 (City), Påskdagen kl 14 (Jägarnäs)

Du är hedersgäst! Välkommen! Glad Påsk!

”Ändå var det våra sjukdomar han bar, och våra smärtor tog han på sig, medan vi trodde att Gud straffade honom, slog honom och lät honom lida. Han blev sårad för våra överträdelsers skull, krossad för våra missgärningar. Straffet var lagt på honom för att vi skulle få frid. Genom hans sår blir vi helade.” Jesaja 53:4-5

Hälsningar från
Ulrica - Tacksam för Påsken