30 år i Västerås.

1992 ringde Alvar Henningsson till PJ och mig, vi bodde då i Huskvarna och hade jobbat med Alvar och hans fru Solveig i just Huskvarna under sex års tid. Alvar hade nyss flyttat till Västerås ”och ville gärna ha Per-Johan med sig” sa han. ”Då får du mig och barnen på köpet” log jag :)

I augusti 1993 flyttade vi till Västerås, det är 30 år sedan i år. Resten är historia. Jag, som sa till Gud ”max två år här i Norrland”, har fått en kärlek till Västerås som jag gärna kallar Bästerås eller Festerås. Det tog några år att landa här, inte helt ovanligt vid en flytt. Men nu är Västerås hemma.

Häromdagen firade vi en god vän som vi känt sedan vi kom hit till Västerås, Bengt Egnesund som fyllde 60 år för ett par månader sedan. När vi landade här 1993 flyttade vi till ett område som heter ”Gryta”, där blev vi grannar med Bengt och hans fru Annelie med familj.

Familjen Egnesund bor kvar i samma hus än idag, det gör inte vi :) Vi har yrat runt hela Västerås i olika hus och områden sedan dess, men vår vänskap grundlades där och då, 1993, och den håller i sig än idag.

”Gamla vänner kan man inte få om man inte vårdar de man redan har” sa alltid mamma, och det stämmer. Vi träffar Bengt och Annelie i stort sett varje vecka och när vi sitter ner lite längre märker vi att vi har en 30-årig vänskap, det är rikedom på högsta nivå.

När vi flyttade hit hade Bengt en liten bilverkstad i ett av ytterområdena till Västerås, Hökåsen. Det var ”bara” ett enkelt garage, men Bengt och Annelie hade drömmar och visioner. Deras ”Aros Auto” har vuxit enormt och de har något som inte många företag har, en anställd förebedjare. Kolla in hemsidan så får du se - www.arosauto.se

Bengt och Annelie har varit med sedan starten av Lifecenter, de var med i början, de är kvar än idag. Det är också rikedom och inget vi tar för givet!

Kära Bengt och Annelie! Vi är så tacksamma för att vi blev grannar med er för 30 år sedan och att vår vänskap håller i än idag. Vad vore väl världen i all sin glans om inte vänner som just ni fanns?

På tal om drömmar och visioner som jag skrev om nyss så har vi VISIONSSÖNDAG den 12 februari i Lifecenter. Det är snart 23 år sedan Lifecenter föddes, det är och har varit en härlig och händelserik resa som bara har börjat. Välkommen med du också!

Men du behöver inte vänta tills nästa söndag, redan nu på söndag har vi Gudstjänst kl 10 och Worship Night kl 18. Welcome home!

Proverbs 17:17 ”Friends love through all kinds of weather…”

Hälsningar från
Ulrica - vän till Annelie och Bengt