Fars Dag och "Heart For the House" på söndag.

"Anyone can be a father, but it takes someone special to be a dad".

För bara ett par veckor sedan slog ”det stora längtet” till i mitt hjärta. Precis de orden använde vår son när han var åtta år och vi var på resande fot någon vecka PJ och jag, mina föräldrar var här i Västerås och passade våra barn… när vi talade med dem i telefonen använde vår Robert just orden ”det stora längtet” när han längtade efter oss, så gulligt.

Han använder nog inte de orden idag, men visst är det fantastiskt gott att få längta efter varandra?

När ”det stora längtet” slog till i mitt hjärta för ett par veckor sedan så gällde det min 90-åriga pappa Göran som bor ända nere i Karlskrona, 50 mil från Västerås. Jag längtade att få sitta ner och prata med honom ”live”. Visserligen ringer jag honom varje dag, men inget slår att få krama om någon i verkligheten.

Gud hör våra små och stora böner. I en värld som fortfarande präglas av krig och elände kan det tyckas att den här bönen var ”liten”, men inte för mig och mitt hjärta. Gud är personlig, han ser vad som ligger överst på våra hjärtan.

Överst i mitt hjärta låg personlig tid med pappa.

Under höstlovet hade jag bokat in ett par dagar hos vår dotter Victoria och svärson Luke som sedan förra året bor i Linköping. Efter några år i Kanada känns Linköping som en kvart bort :) I Linköping har jag också en av mina bröder, så gott att få möta även Stefan och hans fina Anki.

Jag och våra små barnbarn skulle åka tåg till Linköping, så smidigt! Varför gör jag inte det oftare? Två timmar och tjoff så är man på plats i centrala Linköping.

Det visade sig att några goda vänner till pappa skulle upp till Dalarna och kunde ”släppa av” honom några dagar i Linköping, exakt de dagarna jag skulle vara där. För mig var det ett bönesvar! Allt stämde. Tågresa med de små (spännande!), tid med dotter, svärson, bror, svägerska och fler släktingar och så kommer pappa som grädde på moset! Det är härligt när livet flyter en kvart om året :)

Som jag skrev innan så är min pappa Göran 90 år, lite drygt. Varje gång vi träffas är en Gudagiven gåva, varje gång talar han in i mitt liv på ett enkelt och okomplicerat sätt. För sådan är min pappa, det är så jag minns honom när vi växte upp också. Fina egenskaper som jag hoppats gått i arv :)

När jag skriver dessa rader har vi gått in i november månad, det är sannerligen grått och trist ute. Många är trötta. Varje år skriver jag och påminner så många jag kan att INTE ta förhastade beslut just i november eftersom det just är grått, trist och det var ett tag sedan vi hade högsommar och ledighet.

Jag hade lite som tyngde mitt hjärta som jag tog med min pappa. Han la händerna på mig, bad för mig och även för våra små barnbarn, när pappa ber sina enkla men så otroligt välformulerade böner är det som om hela himlen lyssnar. Pappa har bett sedan han var liten, det var nog ingen direkt som bad för honom, men idag ber han för många människor, varje dag. Han börjar med familjen och sedan är listan lång… Vilken förmån att få vara med på den bönelistan!

På söndag är det ”Fars Dag”, en dag som väcker många känslor, för det mesta positivt, hos en del väcks jobbiga minnen och känslor. Har du ingen pappa kan du dra ett streck i historien och bli den bästa pappan någonsin, precis som min pappa blev. Har du en fantastisk pappa, glöm inte ringa eller besöka honom på söndag, han är värd all uppmuntran, eller hur?

På söndag har vi också ”Heart for The House” i Lifecenter. En extra insamling som vi gör en gång om året. Pappa bad för den också. Han har sått in i Guds församling i över 70 år, han kom tomhänt till denna jord men kommer en dag lämna efter sig ett fantastiskt arv, och då talar jag definitivt inte bara om pengar. Rikedom är mycket mer än pengar, eller hur?

Gud vill välsigna dig och din familj. Ibland kan det ta tid, mycket tid, men när Han välsignar i rätt tid sker något utöver det som är på jorden.

Du vet, när vi en dag lämnar jordelivet räknas inte kronor och ören. Vi investerar för evigheten, vilken svindlande tanke. Himmelsk ekonomi är att investera för evigheten.

Ordspråksboken 11:24-25
Den ene strör ut och får ändå mer, den andre snålar och blir bara fattigare. En generös själ blir rikt mättad, den som vederkvicker andra blir själv vederkvickt.


Jag älskar generösa människor, jag hoppas jag är en sådan. Hur vill du leva?

All uppmuntran!

Hälsningar från
Ulrica - stolt dotter