Fullständig harmoni.

Världen snurrar definitivt inte runt mig, eller dig. Ingen av oss lever på en öde ö.

När jag gjort personlighetstester får jag hög poäng på ”harmoni”, det känns gott i mitt hjärta när alla mår bra och stämningen är god alltså. Och hur ofta är det så? Jo, det händer. En kvart om året eller så :) Men man kan ju vara harmonisk även om allt inte är komplett, eller hur?

Svek och hugg i ryggen gör kanske extra ont på mig, länge. Och som i allas våra liv händer det saker som ger extra mycket sorg i olika säsonger.

Kanske är du precis som jag att du känner att du gärna vill bli förstådd när du berättar något, men ibland blir det missförstånd de luxe. Ju äldre jag blir desto mer förstår jag att min uppgift här i livet är inte att alltid bli förstådd, och jag blir långt ifrån alltid omtyckt av alla. Jag trodde länge att om jag bara kunde förklara bättre och ”klä situationer” i ord på ett bra sätt, ja, då blir jag förstådd och även älskad. Så fel jag hade ändå.

Jesus blev då rakt inte förstådd och inte ens älskad alla gånger. Jag har ibland febrilt försökt försvara min tro på Gud, det går inte hem hos alla. Och numera förstår jag mer än väl att det är helt ok. Vi tycker olika, respekten och även kärleken kan finnas där ändå.

Om självaste Jesus inte blev förstådd alla gånger, varför skulle då jag bli det?

Idag, om och när jag märker att den person jag talar med inte tar ”in mina ord” på rätt sätt, då backar jag. Med ett leende och ett inre lugn försöker jag backa, artigt och så snyggt jag kan. Det har inte varit lätt alla gånger, men det går bättre och bättre.

Jesus hade tolv lärjungar runt sig, en hop ibland omogna unga män som ifrågasatte mycket. Men de fick också lära sig enormt mycket.

Att gå runt som lärjunge till Jesus i tre år, som de här unga männen fick göra, de fick se mirakel på mirakel, borde varit fullständig harmoni konstant. Men det var det inte. Väldigt ofta var det långt därifrån. De mötte stormar, de mötte hungriga, ibland arga människor som var runt det här gänget. Precis som den tid vi lever i nu. Människor är människor över hela världen och genom alla tider. På många sätt förändras vi inte.

Det finns en fras i Bibeln som upprepas 365 gånger - vet du vad det är? ”Var inte rädd”. Fantastiskt att det finns alltså ett ”Var inte rädd” för varenda dag året om, 365 dagar om året. Vi kan vara rädda, ledsna, glada, trötta, missmodiga, det finns dagar då jag velat ge upp och flytta till ”Hitmahoa” som ligger en kvart från ”Långtbortistan”, men djupt inom mig klingar ett ord som jag försöker hitta en stund varje dag, harmoni.

Sedan i somras böjer jag mina knän vid min morgonbön. ”Ska det bli riktigt rent måste du ner på knä och skura golven…” kan jag höra mamma säga än idag, hon sa det med ett leende. Det gäller inte bara städningen i våra hem. Det gäller vår själ, vår bön till Gud.

När jag lyfter min blick efter bönen på morgonen känner jag harmoni, jag känner ett lugn och jag känner mig lättare när jag får förmånen att lägga bördorna i Guds händer. Glöm inte att tacka Gud för allt gott han gör i ditt liv också. Allt är inte nattsvart, det är det aldrig. Inte ens en regning och gråmulen oktoberdag i Sverige. Det här är min favoritsäsong! Jag går loss på alla ljus, tänder sjuttioelva levande ljus och gör mysigt varenda kväll. Allt blir vad vi gör det till.

Fullständig harmoni varenda dag blir det inte förrän vi är i himlen. Fram till dess vill jag försöka göra mitt bästa med allt som Gud har lagt ner i mig. Detsamma gäller dig. Inget behöver separera mig från Guds kärlek och Hans plan med mitt liv.

”…neither height nor depth, nor anything else in all creation, will be able to separate us from the love of God that is in Christ Jesus our Lord.” Romans 8:39

All uppmuntran!
Hälsningar från
Ulrica - harmonisk