Ingen människa är till salu.

Att världen är upp och ner behöver jag inte berätta för dig. Det finns väldigt mycket fint och vackert runt oss, det finns väldigt mycket elände också, ofta närmare än vad vi tror.

Om du lever nära mig ser du på mig när jag blir irriterad över, det jag anser, vara småsaker att gnabbas över när människor, än idag, lever i skräck, i slaveri och i trafficking. ”Lyft blicken” säger jag så ofta så många har blivit irriterade på mig genom åren :)

Visst är det så, att samtidigt som mängder med människor lever under de mest fruktansvärda förhållanden, så är Livet här och nu för oss alla och det är väldigt lätt att fastna i mindre konflikter än den mellan Ryssland och Ukraina till exempel. Den konflikten är så stor att det är svårt att ta in.

För några dagar sedan besökte vi Tyskland, Hannover närmare bestämt. Det fanns EN historisk byggnad kvar som var riktigt gammal, resten blev sönderbombat under andra världskriget. I Sverige har vi enormt många gamla byggnader kvar, inget har bombats sönder av krig.

I den gamla byggnad vi besökte i Hannover, den enda som inte blev sönderbombad, hade de gjort rekonstruktioner hur Hannover såg ut på medeltiden, år 1939, år 1945 och hur staden ser ut idag, 2022.

Förutom den gamla byggnad vi stod i var allt sönderbombat 1945. Allt var förstört. Historiens vingslag kändes påtatligt, jag kunde nästan ”höra” bomberna falla under andra världskriget. Det närmaste jag kommit ett krig är där vi befinner oss sedan februari i år, kriget i Ukraina.

Allt kan förändras snabbt. Livet är skört.

NU på lördag, den 15 oktober, möts vi ännu en gång för en manifestation mot slaveri, mot trafficking. Datumet är globalt, Walk for Freedom är i över 350 städer över hela världen, Västerås är en av dem.

”Ingen kan göra allt, men alla kan göra något”.

Aldrig någonsin har jag sett en ung generation vilja förändra sin omvärld som idag. Så var börjar man om man vill förändra? Du börjar med dig själv. Vad kan du göra i din familj, bland dina vänner, kanske sträcka dig ut mot en flykting i den stad du bor i? Det viktigaste är att du börjar någonstans.

Dina steg räknas på lördag när vi går mot trafficking och slaveri. Det är ofattbart att det existerar, det är ren ondska. Ingen människa är till salu, ingen människa ska kunna köpas, du kan vara med och förändra med dina steg i höstens absolut viktigaste promenad.

Vi samarbetar med A21 (www.a21.org), deras grundare heter Christine Caine och inför årets Walk For Freedom skriver hon så här:

”De bestående effekterna av covid-19-pandemin tillsammans med förödande effekter från Rysslands krig mot Ukraina har ökat redan existerande sårbarhet – vilket gör otaliga individer mer mottagliga för människohandlarnas taktiker än någonsin tidigare.” säger Christine Caine, A21’s grundare. ”Därför är Walk For Freedom viktigare än någonsin – eftersom medvetenhet är avgörande för att skydda utsatta individer från förövares förrädiska strategier. Det finns kraft i att samla och utrusta människor över hela världen med verktyg för att identifiera offer och vidta åtgärder.”

De senaste åren har brutalt lärt oss att vi vet inget om morgondagen. Gör det du kan idag, så snabbt du kan! Redan på lördag kan du vara med och göra skillnad i den stad du bor i.

Bor du i Västerås som vi gärna vill göra till Bästerås gäller följande:
Samling 11.30 i Vasaparken, själva manifestationen är kl 12.
Klädsel: Mörk / svart - då blir det enhetligt.


Du kommer få mer information när vi ses på lördag. ALLA är välkomna! Bjud in din tonåring som vill förändra världen, din granne, kollega, börja någonstans. Ett steg i taget gör stor skillnad, ännu mer när vi tar steg framåt tillsammans.

Vi ses på lördag! Varmt välkommen att göra skillnad.

Ordspråksboken 14: 22
”Den som planerar ondska far vilse, men den som planerar det som är gott finner nåd och trofasthet.”

Hälsningar från
Ulrica - ej till salu.