Mitt bästa tal någonsin.

Vi har haft valtal några veckor. Nu är vi på andra sidan valet, nu lyssnar vi till andra sorters tal. Segertal, avskedstal,  ”vi kommer igen” tal, konstaterande tal, seriösa, oroliga och allvarliga tal angående Sveriges framtid.

Jag har naturligtvis röstat, men min plattform här eller i vår kyrka är inte politisk. Jag står fast vid att det viktigaste valet du kan göra är att välja att ha en personlig relation med Jesus, det håller genom alla tider oavsett vem som sitter vid makten.

Partiledare kommer och går, men Gud och Guds ord består.

Nog om det. Gör ditt bästa för att fortsätta välja att möta människor med respekt och vänlighet, det kommer du långt med, även om du är politiker :)

Samma år vi gifte oss, 1986, gifte sig en av mina äldsta och bästa vänner, hon heter Cia. PJ och jag var värdpar när Cia gifte sig med sin Mats och naturligtvis skulle jag hålla tal. Vi har en barndom och tonårstid tillsammans, dessutom bodde vi nästan grannar… Än idag är hon en av mina bästa vänner, vilken rikedom! Dessutom bor hon kvar i samma hus precis vid havet, jag älskar att hälsa på där när vi är i Karlskrona, balsam för själen.

När det väl var dags för mig att ställa mig upp och hålla mitt genomtänkta tal på detta bröllop fick jag inte fram ett ord. Missförstå mig inte. Jag har alltid gillat att säga uppmuntrande saker till och om mina vänner, trots att jag kanske uppfattades som blyg, har jag alltid älskat att hålla just föredrag och tal.

Genom hela mig gick en våg av känslor över alla de minnen vi hade tillsammans, mest otroligt roliga minnen… och det fick till följd av att jag stod och skrattade i 20 minuter. Jag fick inte fram ett ord, jag fick bara fram fnitter och konstanta gapflabb. Tårarna rann, av glädje. Jag tror inte någon glömmer det ”talet”. Glädje föder glädje, det tog inte många minuter innan samtliga bröllopsgäster brast ut i skratt - allihop!

Det var troligtvis det bästa tal jag någonsin hållit.

Ibland kan det knyta sig när du ska säga några fina ord på en högtidsdag eller kanske en sorglig dag. Det är inte orden i sig du behöver tänka på. Känslan, skratten, kanske tårarna, att visa en bild eller femton som betytt mycket på er gemensamma resa betyder enormt mycket eftersom ”en bild säger mer än tusen ord”.

Framför allt. Ta alltid tillfället att hedra och uppmuntra någon medan vi lever och andas. Det går att göra senare också… men det är ju lite synd att enbart hedra familj och vänner när de ligger i en kista framför oss.

Så. Vem ska du uppmuntra idag? Nu är hösten här, skicka ett uppmuntrande sms, en bild kanske, en bibelvers är aldrig fel…

Om ingen uppmuntrat dig på länge så vill jag gärna göra det!
All himmelsk uppmuntran till just dig idag. Du är värd allt det bästa på Livets Alla Områden.


Hebrews 3:13
”But encourage one another daily, as long as it is called ”Today”…
”Uppmuntra varandra i stället varje dag, så länge det heter idag…”


Hälsningar från
Ulrica - Talare