Guld och gröna skogar.

Nu är vi alla i nionde månaden, det är September :) Och visst är det vackert ute? Det kan vi behöva för världen är allt lite upp och ner.

Kriget i Ukraina fortsätter. När ska det ta slut?
Energipriserna? Hur ska den kalla vintern bli?
Bensin / dieselpriserna. Ska vi kunna åka någonstans utan att bli ruinerade framöver?
Och så räntorna. Sälja? Köpa? Det är inte lätt att veta och något facit har vi aldrig som bekant.

Mitt i allt har vi snart val i Svea Rike, det märks tydligt. Överallt är det valstugor, alla våra partier gör reklam till höger och till vänster och alla lovar guld och gröna skogar, men frågan är väl om de kan hålla sina löften…

Du använder väl din röst? Tänk att vi lever i en demokrati där våra röster räknas, det är en förmån!

Det är långt ifrån ”bara” våra röster inom politiken som är viktiga, vi gör små och stora val varje dag som bekant.

Under veckan som gått har jag valt att be extra mycket. En kollega till oss var med om en svår MC-olycka i början av veckan, vi väljer att be för honom varje dag. Vårt lilla barnbarn Greta har varit inlagd på sjukhus och är i skrivande stund ännu inte riktigt bra, vi väljer att be för henne och hennes syster inte bara när de är sjuka, vi väljer att tacka Gud och be för dem varje dag.

När PJ och jag var 20 år gamla valde vi varandra, då gifte vi oss. Det var ett av Livets viktigaste val, i nöd och inte bara när jag har lust.

Många av våra val präglar oss för livet, och eftersom ingen av oss lever på en ”öde ö” präglar mina val även mina närmaste. När PJ och jag gifte oss fick vi ringar på våra fingrar, och våra val gav ringar på vattnet till dem som står oss nära. Släkten utökades rejält. Nu är det så många så ”vi kan icke räkna dem alla”, rikedom!

I maj i år hade vi glädjen att besöka Florida, tillsammans med vår son och hans familj besökte vi bland annat ”Sea World”. ”Jo, jo. Somliga har det bra…” fick jag som kommentar av en missunnsam människa när jag la ut en bild om detta äventyr på sociala medier. ”Tack för att du gläds med oss”, valde jag att svara tillbaka med glimten i ögat :)

Missunsamhet är inte klädsamt, det är däremot konsten att kunna glädjas när andra får vara med om roliga saker. Det är ett val vi gör. Avundsjukan är en tråkig sjuka.

I slutet av september börjar vi en ÄKTENSKAPSKURS under FEM söndagar, det är PJ och jag som undervisar. Det finns fortfarande några platser kvar, du och din man / fru kanske ska välja att gå den kursen och investera i din relation, i ditt äktenskap? Det finns mycket förväntan i luften när vi sitter ner med ett par som ska gifta sig, men hur blev det efter ett år? Fem år? Tio år? Kanske har du varit gift i 50 år?

För 36 år sedan sa vi ”ja” till varandra.
Jag väljer att säga ”ja” varje dag.


Vill ni vara med och välja varandra igen? Gå lite mer på djupet? All info hittar du på vår hemsida: www.lifecenter.se - men skynda dig. Platserna går åt som smör i solsken! Härligt.

All uppmuntran denna fredag! Solen skiner. Gör valet att börja din dag med bön, läs bibeln, möt människor med ett leende. Världen kommer fortsätta vara upp och ner, men det behöver inte du vara. Du kan stå med fötterna på jorden och med huvudet nära Guds hjärta i himlen.

Och du, glöm inte använda din röst i valet den 11 september! Gå och rösta!

1 Kor 13:1
”Om jag talade både människors och änglars språk men inte hade kärlek, vore jag endast en ljudande malm eller en skrällande cymbal.”

Hälsningar från
Ulrica - Mrs Stonebeach