This Is Life.

Äntligen kan vi mötas i en konferens igen! Det känns helt fantastiskt, jag är så tacksam.

För två år sedan, år 2020, blossade pandemin upp och världen stängdes ner i några veckor… trodde vi. Det blev (nästan) två år som bekant och det var långt ifrån ”en liten virus” som någon lite (ovänligt) sa till oss. Covid finns med oss än idag, men inte alls på samma sätt som för bara något år sedan.

För två år sedan skulle vi, i samband med vår konferens This Is Life, fira våra 20 år som kyrka. Det gjorde vi också, men inte riktigt som vi tänkt oss. Inget blev riktigt som någon tänkt sig under lång tid. ”Det var skönt att tempot blev lugnare”, säger många. Det tyckte jag också. Ett tag.

Men när osäkerheten satte in när och om vi ”någonsin” får samlas ”som vanligt” igen, då var det inte lika ”skönt” längre. Dessutom fortsatte liksom Livet ändå på något konstigt sätt, och ändå inte. För - inget var ju ”som vanligt” längre.

Det blev Gudstjänster on line, träffar, jobb på zoom hemifrån. 50 pers fick samlas, 8 pers fick samlas, restriktionerna ”försvann” för att sedan komma tillbaka en skvätt.

När äntligen Covid lugnade ner sig kom kriget i Ukraina. Från ett elände till ett annat.

Det har periodvis varit två tuffa år med ingredienser som jag gärna sluppit, men ingen av oss slipper jobbiga säsonger Jag har känt mig fullständigt ”golvad” och ”nockad” emellanåt, men jag kravlar mig upp igen på skakiga ben. Inte i mig själv, utan med Guds hjälp. Lyft alltid blicken!

NU älskade vänner kan vi mötas till konferens, må vi aldrig ta det för givet igen. Ta aldrig någon eller något för givet, Livet kan förändras på en sekund.

Nu fyller Lifecenter 22 år, det går också utmärkt att fira! Eller hur? Men framför allt firar vi och gläds över att få SE många av våra kollegor och vänner vi inte sett på… väldigt länge. För att få SES är så mycket bättre än att mötas digitalt eller med avstånd.

Även jag ska tala på konferensen, det gör jag ju alltid som bekant. I år ska jag vara ärlig. Ärlighet vinner i längden, som bekant igen :)

PJ och jag har varit tillsammans i 41 år, snart har vi varit gifta i 36 år. Allt har vi inte gjort perfekt, men mycket har vi gjort väldigt bra. Jag kommer dela det som kanske inte är så perfekt direkt (i lagom dos) och så vill jag dela några av våra segrar. Men inget är vår egen förtjänst, all ära till Gud. Han är med i våra dalar och våra toppar, om jag än ”vandrar i dödsskuggans dal fruktar jag inget ont…”.

Och jag har varit där och vänt under de här två åren. I dödsskuggans dal alltså. Och där var Gud med mig, närmare än någonsin.

Välkommen med på This Is Life, en ärlig församlingsbyggarkonferens som jag själv hade behövt för 10, 20, 30 eller 40 år sedan. Vi ber om att DU ska få ett tilltal från Gud, vi vill gärna smörja dig med olja så att även din bägare flödar över och BE för dig, ditt äktenskap, dina barn, din tjänst, din vardag, ditt liv.

Vi ses! Snart börjar det. V Ä L KO M M E N ! ! !
We’ve done our best, let God do the rest.

Filemon 1:4
”Jag tackar alltid min Gud när jag kommer ihåg dig i mina böner”.


Hälsningar från
Ulrica - förväntansfull