Ingen människa är till salu.

”…When you cared for one of the least of these, my little ones, my true brothers and sisters, you demonstrated love for me.” Matthew 25:40

Jag gillar poddar som är i ”intervjuform”. Ingen monolog, utan bra, genomtänkta och intelligenta frågor som ger bra, genomtänkta svar. Häromdagen när jag lyssnade på en podd intervjuades en kvinna som jobbar mot våldsporr och mäns våld mot kvinnor, bland annat.

I podden gavs information hur det lät vid en inspelning av grov porr, det var obeskrivligt vidrigt. Hela jag mådde fruktansvärt illa och jag tänkte inom mig hur den kvinna mådde som blev utsatt för det omänskliga som man efter man torterade henne med.

Hur är det ens möjligt att detta äckel är ett knapptryck bort? Inte tittar väl du på sådant och därmed stöder en så sjuk, kriminell och vidrig smörja? Det är människor vi talar om, det skulle kunna varit din syster, din mamma, din granne eller kanske har du som läser det här varit utsatt för något liknande?

Porr är inte kärlek, tvärtom. Det är så långt ifrån äkta kärlek man kan komma. Äkta kärlek är dessutom så enormt mycket mer än bara sex, och det jag fick ”lyssna” till var inte ens sex, det var genomsjukt. Inslaget i podden fick mig att reagera inombords - ingen människa är till salu! Ingen. Någonsin.

Ingen ska behöva tvingas genomlida något mot sin vilja.
Ändå sker det varje dag över hela vår värld. I min stad, i din stad.

På lördag går vi en tyst manifestation över hela världen, även i Västerås och säkert i en stad nära dig. Vi går mot trafficking, mot slaveri, mot att människor blir behandlade totalt respektlöst.

Ingen människa är till salu. Samtycke kan aldrig köpas. Hjälp oss sprida det budskapet! Och ser du något skumt och misstänkt, reagera! Bättre en gång för mycket än inte alls.

Dina steg gör skillnad i höstens viktigaste promenad!
Välkommen med du också på lördag!

Fakta:
40 miljoner människor utnyttjas varje år.
Sverige är tyvärr inget undantag.


Människor utnyttjas och människohandel är idag den tredje och största inkomsten vad gäller organiserad brottslighet.

Dessa människor finns i våra städer, de som ingen ser som människor, som köper dem och behandlar dem som om de inte var något värda. Ingen människa föds med en prislapp, vi är alla lika mycket värda.

Ingen människa är till salu. Tvärtom. Du är ovärderlig och högt älskad av Gud själv! Glöm aldrig det.

Västerås:
Vi möts i Vasaparken lörd 16/10 kl 11.30, bär gärna svart.

You may choose to look the other way but you can never say again that you did not know.” (William Wilberforce)

Välkommen med! Dina steg behövs.
#WalkForFreedom2021

Hälsningar från
Ulrica - ej till salu


Ser du något misstänkt - ring Polisen 112
Eller Kvinnofridslinjen
 - 020-50 50 50