Skön träningsvärk.

Jesaja 40:31
”Men de som hoppas på Herren får ny kraft, de får vingar som örnar. De springer utan att bli trötta och vandrar utan att mattas.”

Jag skulle ljuga brutalt om jag sa att jag har träningsvärk varje dag, men det händer titt som tätt att jag besöker ett gym. Ibland går jag på ett ”pass”, det vill säga tränar med en ledare som visar hur vi ska röra på oss för att aktivera så många muskler som möjligt. Dagen efter ett sådant pass har jag ofta ont i muskler jag inte ens visste jag hade :) Ibland är det svårt att gå, men det är verkligen en skön träningsvärk. Min kropp har fått jobba!

I slutet av juli bröt PJ benet, men nu är gipset borta! Full respekt för alla er som lider av kroniska sjukdomar konstant. Om ett ”litet” benbrott har präglat vår vardag här hemma kan jag inte ens sätta mig in i om du till exempel ständigt sitter i rullstol. Du är min hjälte och stora förebild! PJ har inte ens kunnat bära en tallrik eller en kopp kaffe… och det har som sagt ”bara” varit så sedan i juli. Jag lyfter på hatten till alla er som kämpar med er hälsa ”out there”, all uppmuntran!

När nu PJ börjat röra på alla dessa små muskler som finns i hans högra fot gör det extremt ont efter bara en liten stund. Det gör så ont att han blir illamående. Men - dag för dag blir det ändå bättre. Bokstavligen talat ett litet steg i taget. Det är allt han kan ta just nu, men det går framåt. Vi måste bara ha tålamod.

Under lång tid har vi inte kunnat gå till våra kyrkor, eller gå på en konsert eller andra stora evenemang. Kyrkan har vi kunnat titta på hemifrån när det passar vår egen kalender, smidigt på många sätt och så fantastiskt naturligtvis att det alternativet fortfarande finns.

Men inget slår att ”röra på sig” även andligt sett tillsammans med andra. Du kan titta på en fotbollsmatch men din egen kondition blir inte bättre i soffan direkt. Konditionen blir betydligt bättre om du är med och spelar i matchen.

”Det största hindret att motionera är att ta sig över tröskeln i ditt eget hem…” Nu är det dags att röra på sig igen - nu är det dags att KOMMA tillbaka till kyrkan. Att tillsammans få lovsjunga, att ”live” på lyssna till en predikan, att få SE människor, kolla av varandra hur vi mår. Vi ska fortfarande vara försiktiga men vi ska göra det vi kan på bästa sätt.

Den 29 september (på min födelsedag!) lyfter fler restriktioner. Hurra! Att komma i form när du varit en ”soffpotatis” tar lång tid. Att börja sin andliga resa kräver också att du tar steget över tröskeln och går till din lokala kyrka.

Kristet liv är mer en lagsport än ett soloäventyr. Samtidigt består ett lag av individer som också tränar individuellt. Allt hänger ihop. Styrkan med kyrkan är att vi möts tillsammans på våra Gudstjänster. Det blir ingen rolig match med en spelare på planen som yrar runt och ska fylla alla funktioner, dessutom med tomma läktare… ju fler det är både på matchen och som hejar på för fullt även i våra kyrkor, desto härligare.

Ett steg i taget över tröskeln. Det är dags för lite ”andlig träningsvärk” :)

Du är viktig!
Du är betydelsefull!
Du är älskad för den du är!


Hebreerbrevet 10:24
”Låt oss inte överge våra samlingar, så som vissa brukar göra. Låt oss istället uppmuntra varandra, särskilt som ni ser att dagen närmar sig.”

Vi ses i kyrkan! Välkommen! We have a seat for YOU!

Hälsningar från
Ulrica - Pastor