Det finns ljus i tunneln.

Ett steg i taget.
Ett litet steg i taget.
Men NU går det framåt!
Det finns äntligen ljus i tunneln!

NU får vi börja samlas i våra kyrkor igen, inte bara på ICA och på Köpcenter. Nej, jag är inte bitter :) Jag är bättre än så!

Det blev en riktigt FESTvecka ändå! Mitt i skolavslutningsveckor, student, sommaren som kom till slut så öppnar även Sverige upp lite i taget. Hurra!

Att få SE varandra igen kommer betyda så mycket, att prata med munnen i all ära… men kroppsspråket säger som bekant så mycket mer. Jag är nog inte ensam om att längta efter lite normala tider. Men, som sagt, ett steg i taget. Klokt av Folkhälsomyndigheten!

Under året som gått har vi bland annat byggt om här hemma, det gör vi förresten varje år, oavsett pandemi eller ej. Och byggs det inte hemma så byggs det i kyrkan.

Sex hus, våra barns lägenheter och radhus, fjällstuga - ja, det tar visst aldrig slut. Efter 35 års snickrande och renoverande är det nog dags att inse att det här blev ”vår melodi”, det är så vi överlevt ekonomiskt ibland när vi mitt i allt stått i en (ganska) ny församlingsplantering. Viljan att klara sig själv har ofta inneburit hårt arbete, dubbla arbeten många gånger, men framför allt mycket välsignelse!

Gud blir oss aldrig skyldiga någonting. Han har gett oss allt vi har. Genom allt - både härliga och speciellt besvärliga tider lär vi oss om vi bara är öppna för det. Än en gång - lättare sagt än gjort.

Ge inte upp min vän som läser det här. Ge inte upp ditt äktenskap, din familj, dina barn eller barnbarn. Ge inte upp din tjänst om du som läser det här är en trött Pastor som än en gång ska ”kavla upp ärmarna” och välkomna, ta hand om  och älska din församling. Gud ger kraft och styrka åt varje säsong.

Genom alla sjuttioelva byggen vi haft och troligtvis kommer att ha, blir jag alltid lika ”förvånad” varje gång när det ”plötsligt” börjar bli färdigt. Just nu håller min PJ på med en helt ny hall som kommer bli dubbelt så stor än den vi hade innan, det innebär att vårt vardagsrum kommer bli större. Vi har ”fått” en helt ny ytterdörr som vi hoppas kommer användas av familj och vänner lika ofta som den förra. Ja, och så har det byggts ett nytt garage också under året, det glömde jag skriva. Gode värld.

Om Herren dröjer och vi får leva väntar altanbygge och nytt badrum, uppfräschning av köket och lite annat ”pyssel”. Ja, ni hör. Det tar verkligen aldrig slut.

Med hus, familj och en underbar kyrka som vi älskar och vill tjäna på bästa sätt, med Guds hjälp, finns det alltid något att göra. Samtidigt som man jobbar kan man be, lyssna på lovsång, bygga både andliga och fysiska muskler. ”Ora et labora”. Bed och arbeta. Det hör ihop.

Och, precis som när PJ snickrat genom alla våra hus, så blir det fel ibland. Ibland får vi göra om och göra rätt, det är då man lär sig mest och samlar på sig dyrbar erfarenhet.

”God is building a home. He’s using us all - irrespective of how we got there - in what he is building. He used the apostles and prophets for the foundation. Now he’s using you, fitting you in brick by brick, stone by stone, with Christ Jesus as the cornerstone that holds all the parts together”. Ephesians 2:19-22.

Fortsätt bygga ditt liv med Guds hjälp, låt honom vara byggmästaren och hörnstenen i ditt bygge. Utan honom ramlar bygget omkull.

Hälsningar från
Ulrica - Byggare