Tack Jesus för Kalle.

”The Devil saw me with my head down and got excited. Then I said Amen”.

Någon gång varje vecka får vi natta våra små barnbarn Ingrid och Greta. Varje kväll när vi bett ”Gud som haver” ska vi också tacka Jesus för något som hänt under dagen eller veckan.

Varenda kväll i ett halvår har lilla Greta, 2 1/2 år, tackat Jesus för ”Kalle” (som egentligen heter något annat...). Om denne ”Kalle” varit ett barn, en docka eller i hennes fantasi har vi inte fattat, men vi har gladeligen bett för lille ”Kalle” ca 10 gånger varje kväll.

Varje vecka får jag också förmånen att hämta våra små barnbarn. Häromdagen när jag hämtade Greta mötte jag en mamma som glatt ropade på ”Kalle”. ”Va?” tänkte jag. ”Finns alltså Kalle på riktigt?”

Jag berättade för mamman att vi bett för Kalle hela hösten, fortfarande nämns hans namn vid kvällsbönen. Mamman blev rörd och berättade snabbt att lille ”Kalle” varit mycket sjuk under hösten. Jag berättade lika rörd att vår lilla Greta alltid påmint oss att be för ”Kalle” ca 10 gånger varje kväll :)

Nu mår Kalle bättre. Jag tror att Gretas ständiga ”tjatande” om hennes lille kompis gjorde skillnad. Vi bad och vi fortsätter att be.

Bön gör skillnad. Ett litet barns bön gör stor skillnad. Förakta inte dina barns böner, de går rakt in i Guds hjärta.

Din bön för andra människor gör skillnad. Att be för någon, nämna den personen vid namn är mäktigt. Att själv få bli innesluten och sedd när någon annan ber för just mig är en förmån, det gör mig ödmjukt tacksam.

När min stilige brorson Filip gifte sig med sin vackra Karolina hölls första talet av självaste bruden, det vill säga Karolina, nyblivna fru Redéen.

”Filip, du är mitt bönesvar…” började Karolina. Så oerhört vackert.

Tänk att få höra just de orden ”Filip, du är mitt bönesvar”. Sätt in ditt eget namn, din mans namn, dina barns namn, kanske din Pastors namn… kanske är det ditt boende, ett nytt jobb. Att få tala ut tacksamhet i form av bönesvar är berikande för själen.

Väntar du på ett bönesvar? Ditt bönesvar kommer, förr eller senare. Du kanske själv är ett bönesvar för någon annan?

Jag vill avsluta ännu en gång med en fantastiskt fin gammal sång som min mamma ofta sjöng i köket när jag växte upp - den sången har tröstat och hjälpt så många genom åren.

Kanske är det just de här orden du behöver höra idag.

Bönesvaret är på väg till dig i denna stund,
fast ej det verkar så, ändå jag vet:
Befallningen gick ut innan bönen din var slut
Så: Bönesvaret kommer, tacka Gud!


Romans 12: 12
”Be joyful in hope, patient in affliction, faithful in prayer”.

Hälsningar från
En bedjande Ulrica