Sakta men säkert

Välkommen tillbaka!

Det har, för alla, varit en annorlunda sommar. Säkerligen och förhoppningsvis bra för de flesta, men ingen av oss har tidigare upplevt en sommar med en Pandemi i bakhuvudet :) Det är långt ifrån över än. Följ Folkhälsomyndigheternas rekommendationer (det ger resultat!), tvätta händerna och fortsätt att hålla avstånd.

I söndags började vi med efterlängtade Gudstjänster igen i Lifecenter. Max 50 på varje Gudstjänst och avstånd mellan varje stol. Men vi kan äntligen SES igen! Det vi förut tog för givet är helt plötsligt borta och vem vet (Gud vet!) när och om allt blir ”som vanligt” igen.

Sakta men säkert är allt dock lite lite lite grand på väg tillbaka. Vi får göra det vi kan och fortsätta vara flexibla och förhålla oss till detta nya som vi nu lever i. ”Det är inte hur vi har det utan hur vi tar det”.

Och naturligtvis - känner du dig sjuk då stannar du hemma och kryar på dig.

Som på ett dygn vändes sommaren till höst, min favoritårstid. Jag älskar hösten!
Lite krispigt och kyligare på morgonen och på kvällen, men fortfarande sköna temperaturer mitt på dagen.

Under sommaren som gått har min mamma varit svårt sjuk. Hon är många ”underliggande sjukdomar”. När hon i juni fick Covid-19 trodde vi alla att det var ”spiken i kistan”. Men det var det inte. Trots alla sina sjukdomar, trots mycket elände som inte går att med ord beskriva, överlevde hon Covid-19.

Jag har (nästan) tappat räkningen hur många gånger de ringde från sjukhuset och sa att ”nu har er mamma Ingrid inte många dagar kvar i livet, ni måste komma hit och säga adjö…” Och det har vi gjort! Vi har sagt ”Adjö” till vår fina mamma flera gånger, men hon har hämtat sig varje gång och lever än.

Faktum är att i skrivande stund är det lite svajigt ännu en gång, älskade lilla mamma. Tänk ändå att vi inte har några ”underliggande” konflikter i familjen - vi är nära varandra trots avstånden rent geografiskt.

Jag har bestämt mig för att fortsätta blogga, detta är mitt år nummer 13, men i ännu ärligare form från och med nu. Behålla integriteten, men berätta mer om Livets upp- och nedgångar. För det går upp och ner för alla. Alla har sin story.

Framför allt vill jag berätta för dig att Gud är med i allt. Om bara några veckor fyller både PJ och jag 55 år. När jag ser Guds trofasta hand över våra liv, över vår familjs liv så blir jag varm i hjärtat. Alla dagar hoppar vi inte av glädje, trots att jag älskar att skratta har jag många gånger just den här sommaren hållit mig för skratt… men det betyder inte att Gud övergett mig. Tvärtom.

Mitt i sommarens ljusaste dag, fylld med bad och skratt - då finns Gud där.
När det går mot lite mörkare tider behöver vi tända ljus igen - (som jag älskar) - då finns Gud där.


Försök sprida ljus runt dig, även om Livet är tufft.
Ta hjälp. Ingen kan göra resan åt dig, men med dig.

Nu ska vi njuta av hösten! Den är ju fantastisk och det är du också. All uppmuntran!

Philippians 4:4
”Be cheerful with joyous celebration in every season of life. Let joy overflow, for you are united with the Anointed One…”


Hälsningar från
Ulrica - älskar hösten