Fjärde Advent.

Familjen annorlunda.
Sista blogginlägget 2022.

Ibland lever vi en uppförsbacke. Det är då våra muskler blir starkare, om vi inte ger upp. Ibland är Livet på topp och då ska vi inte heller ge upp.

Varje morgon läser jag ur Bibeln, det har jag gjort hela mitt liv. Aldrig känner jag att jag läst färdigt denna fantastiska bok, det finns ständigt nya guldkorn att hämta.

Nu är Julen nära, igen. Ju äldre jag blir, desto oftare blir det Jul :)

Kanske har du pyntat och pysslat, städat och fejat så varje vrå skiner och lyser. Heja dig! Kanske har du inte orkat med någonting. Heja dig!

Oavsett vad du gjort eller inte gjort så blir det Jul ändå.

Kanske har du en stor familj att fira jul med där alla är sams och allt är perfekt. Härligt! Kanske kommer du från ”Familjen Annorlunda” där allt är upp och ner i vanliga fall och det blir sju resor värre när det är Jul. Inte så härligt kanske, men heja dig som gör ditt bästa! Kom ihåg att just din historia behöver inte bli din framtid.

Du ska inte jämföra dig med någon annan eller någon annan familj, det är aldrig bra. Men om du kommer från lite ”annorlunda” förhållanden i din familj så är du gott sällskap med självaste Jesus. Tala om att födas in i ”Familjen Annorlunda”.

Alla familjer har sina utmaningar och ”familjehemligheter”, det fanns gedigna utmaningar hos den familj som Jesus föddes in i långt innan han föddes. Kamp och elände, kan det tyckas. Uppförsbackar i alla möjliga och omöjliga varianter. Vilka enorma andliga muskler både Maria och Josef byggde innan Jesus kom till världen. Vilken tro på Gud! Nu har vi facit, vi kan läsa om det i Bibeln, men om din familj och dina utmaningar finns inte en rad om i just Bibeln, men ändå kan du lära dig hur du ska hantera Livet ur Bibeln.

Jag brukar skriva ner utmaningar som jag gått igenom under åren, det är så lätt att glömma bort årtal och dittan och datten. Att skriva är läkande för mig.

Min egen pappas story har jag berättat om sjuttioelva gånger. Fantastiskt nog har han skrivit ner mycket på pappar, för hand dessutom. Och under tiden mamma var riktigt sjuk intervjuade jag pappa och skrev ner ännu mer.

Du har din story. Äg den och skriv ner den med dina ord. I mitt liv ser jag Guds hand som en röd tråd över varje situation jag gått och går igenom. Hans hand vilar över mitt liv och detsamma gäller dig, om du vill.

Nu är det snart ”Julattan” (som pappa alltid säger…) = Julafton år 2022. I skrivandet stund här i Västerås är det minus 11 grader och garanterat myggfritt.

Öppna din Bibel på Julafton där du sitter i din stora härliga eller mindre härliga familj :) Atmosfären blir garanterat varmare och bättre för de som lyssnar på rätt sätt när du läser Julevangeliet. Gud kom till oss så att vi kan komma till honom. När du läst - knäpp händerna och tacka Jesus för allt han gör idag. Det finns mycket att be för, men börja med att tacka.

Nu tar bloggen Julledigt, nästa år har jag bloggat i 15 år, det måste jag nästan fira. Men först firar vi 2022 års sista Gudstjänster NU på söndag, 18 december kl 10 och kl 12. Alltid varmt välkommen!

Lukas 2:11 ”Inatt har en Frälsare fötts åt er i Betlehem, Davids stad. Han är Messias, Herren.”

Julhälsningar från
Ulrica - Mrs Stonebeach