Världens bästa Inga.

Vem är det som jobbar på, år ut och år in? Vem är det som aldrig ger upp? Vem är det som aldrig klagar och som alltid lyser som solen? Vem är det som ber, lyssnar, lyfter och har ett uppmuntrande ord till alla hon möter? Vem är det som har en tro på Gud som hon själv sett flytta berg gång på gång? Vem är det som gör så mycket som ingen ser, som lyfter armarna konstant på den som inte orkar?

Det låter som jag beskriver en perfekt människa, någon sådan finnes ej. Men världens bästa Inga Wikström kommer bra nära. Man ska aldrig tala om en kvinnas ålder, men jag kan avslöja att hon är född den 7 april 1952, hon fyller alltså jämt nästa vecka. Du får gärna fira henne idag, för hon är värd att firas varje dag, men hennes födelsedag är nästa vecka :)

Inga har meddelat att hon inte vill bli firad, men Inga, jag kollade upp med din kära Sven att dessa rader jag nu skriver är ok… du är nämligen värd all uppmuntran alla dagar, året om.

Jag vill, med detta lilla inlägg, berätta hur mycket du betyder, inte bara för mig och naturligtvis din egen fina familj, utan också för alla de människor du har runt dig. Tack för att du aldrig ger upp! Tack för att du alltid både ber och ger, framför allt av din tid.

Ibland går även en pastor igenom tuffa säsonger, och då är det guld värt att ha en Inga i sitt liv. När jag ringer Inga, vilket jag gör rätt så ofta, talar hon tro och hon tar både det härliga och det besvärliga till Gud i bön, helt rätt väg.

Inga har integritet, hon är då rakt ingen skvallerbytta, hon är raka motsatsen till det. Det man säger till Inga, stannar hos Inga.

Hon gläds när det går bra, när Livet är på topp. Jag har totalt tappat räkningen hur många gånger hon gråtit både med mig och med många andra människor som hon har runt sig. Inga lever på många sätt enkelt, men hon har stil och klass som ingen annan jag mött. Dessutom håller hon sig i form, hon cyklar runt Bästerås konstant, hon är i fantastisk form på samtliga områden i livet. Inifrån och ut.

Kära fru Wikström har rest och sett hela världen (mer eller mindre), hon är fortfarande otroligt nyfiken och sugen på Livet, hon vill se Guds församling i andra länder och det har hon gjort också. Hennes liv är rikt på upplevelser från när och fjärran. Trots det är hon nog den absolut mest trogna vi har i Lifecenter, hon och hennes stilige man Sven var med från starten av Lifecenter, de är alltid med varje söndag, alltid med i bön, alltid med ett leende.

Inga. Jag förstår att du också går igenom saker i ditt liv, men vi pratar sällan om det. Förlåt, jag ska bättra mig. Med dessa ord vill jag tala om att jag har aldrig någonsin tagit dig för givet, tvärtom. Du är en gåva i mitt och många människors liv. Jag, och många med mig, ber att du får bönesvar för det som ligger överst på ditt hjärta.

Om vi alla kunde bli lite mer som Inga Wikström kan jag berätta att världen skulle se mycket bättre ut. Du söker inte strid, du söker frid. Du säger inga hårda ord, du kommer med ord från bibeln och mycket uppmuntran. Du har varit evangelist, pastor och medarbetare i många församlingar. Men framför allt är du fru till din Sven, en fantastisk mamma, farmor och mormor.

Inga Wikström! Om du hör något i luften som surrar, ja, då är det hela Lifecenter som står och HURRAR! Vi firar att du finns varje dag, men vi önskar dig ett underbart firande för dig med din fantastiska familj nästa vecka. All uppmuntran och stort GRATTIS från mig, PJ och hela Lifecenter. Vi älskar dig!

När jag blir stor ska jag bli som du Inga. Och du vet att jag ber att du ska bli minst 120 år :)

Proverbs 31:25-26
”She is clothed with strength and dignity; she can laugh at the days to come. She speaks with wisdom, and faithful instruction is on her tongue.”

Hälsningar från
Ulrica - en av Ingas många vänner