En liten stund med Jesus.

2022 års första blogginlägg, lite senare än jag tänkt mig, men även jag har drabbats av detta tradiga virus… men ingen fara med mig. Jag är vid gott mod och inom ett par dagar är vi ”på andra sidan” :)

Just när jag skriver dessa rader har vi ”fått” nya restriktioner, luften gick ur mig en dag eller två. Kanske hos dig också? Ska då denna ”lilla virus” (som ”någon” kallade Covid-19 för snart två år sedan) aldrig ta slut? Jo, det kommer blåsa över på något sätt. Vi är på väg dit.

Mycket har vi lärt oss, ingen av oss är väl densamma som när allt startade för två år sedan, jag har i alla fall gått på djupet i mitt eget liv som jag aldrig gjort förr.

Men nu tittar vi framåt. Mitt i alla restriktioner som kom förra veckan började jag skratta, det är mitt hemliga vapen så många gånger. ”Det är är inte klokt” tänkte jag inom mig och beslutade mig än en gång för att detta ”lilla virus” med dess enorma konsekvenser inte ska få stjäla mer av mitt liv. Nu är det slut på gnällandet i alla fall från min sida. Tänk att det fanns en tid då vi svenskar pratade om vädret när vi möttes, nu pratar vi om Covid istället :)

Vi kan inte gå bakåt, allt är en erfarenhet. Det härliga och det besvärliga.

I Lifecenter är vi mitt uppe i en bön- och fasteperiod. Vi tar helt enkelt mer tid i bön och fastar från mat, kanske sociala medier eller något annat som tar för mycket av vår tid och fokuserar på det som är viktigt, framtiden. Vi lär oss av historien men vi går framåt.

När restriktionerna kom förra veckan tog jag en extra lång stund med Jesus, det lugnar alla stormar inom mig.

Det är de jobbiga, svåra och lite trånga passagerna i livet som definierar oss. Alla har sitt. Jag är inte ensam om knepiga situationer. När livet är på topp, solen skiner, inget händer i familjen eller i kyrkan, ja då är det lätt att bli lite lätt ”kaxig”. Nej hörni, ödmjukhet och tacksamhet är klädsamt, klä dig rätt och använd dessutom en ödmjuk och tacksam ton genom livet, då kommer du längst.

Vi behöver varandra, nu mer än någonsin. Ingen är en öde ö.

Ta för vana att börja och sluta din dag med en ”liten stund med Jesus”, det är den bästa medicinen både i härliga och besvärliga dagar.

”En liten stund med Jesus,
O, vad den jämnar allt
Och ger åt hela livet
En ny och ljus gestalt.
När jag är trött av vägen
Och allt som möter mig,
En liten stund med Jesus,
Och allt förändrar sig.” 
(Lina Sandell)

All uppmuntran min vän!
Det bästa ligger alltid framför. Lägg 2022 i Guds händer, Han är redan i vår morgondag.

Psalm 65:11 ”Du kröner året med det goda…”

Välkommen 2022!
Amen. Ske alltså.

Hälsningar från
Ulrica - i karantän ett par dagar till