Sluta aldrig be för dina barn.

När vår dotter Victoria bara var ett par år gammal tappade vi bort henne vid en stor festival, precis vid vattnet dessutom. Det var fullt av folk överallt men ingenstans kunde vi se vår lilla dotter. På ett ögonblick var hon spårlöst försvunnen.

PJ och jag fick naturligtvis panik. Vi sprang runt alldeles svettiga, vi skrek, vi ropade, vi frågade alla vi mötte om de sett en liten 2-årig flicka med prickig klänning och lila cyckelbyxor. Hon var lätt att beskriva. Bara några månader innan denna händelse hade hennes storebror Robert lekt frisör med hennes hår, hon var helt ”snedklippt”. Ena sidan av håret var långt, den andra sidan var väldigt kort :)

Nu var hon borta, vi såg henne ingenstans.

Jag satte mig ner och grät. Hur kunde detta hända? Hur kunde hon försvinna? Vad var vi för föräldrar? Jag bad, jag ropade rätt ut i luften till Gud - hjälp oss!

Efter en stund (kändes som en evighet) kom hon plötsligt gående, med en clown. Hon var inte ett dugg ledsen, hon hade fått en stor ballong som den snälle clownen gett henne.

Lyckan och glädjen visste inga gränser. Jag grät igen, men denna gång av tacksamhet. Vår lilla dotter var återfunnen. Vi kramade om clownen och tackade för att han hade tagit hand om vår dotter.

I min pappas sovrum i min gamla hemstad Karlskrona finns en spegel med alla barnbarn runt spegeln, varje dag ber pappa för oss alla, han tittar på fotografier av oss och så namnger han oss i sina böner - morgon och kväll. De bönerna bär vår familj varje dag.

Den fina traditionen har jag burit med mig till min egen familj. Varje morgon vid min andaktsstund ber jag för vårt äktenskap, våra barn och barnbarn. Jag namnger dem alla, jag ber för deras framtid, för våra barnbarns kommande skolgång, för deras tonårstid och vem de en dag ska dela livet med. Som farmor ”ser” jag in i deras framtid :)

Sluta aldrig be för dina barn, dina böner gör skillnad. Föräldrar som ser sina barn gå helt vilse, föräldrar som ser sina barn bli alkoholister, testa droger och må fruktansvärt dåligt… glöm inte att när du bad över dina barn när de var små la du ner en bit av himlen i deras liv.

Fortsätt be för dem när de gått vilse - det du har lagt ner och lägger ner i dina barn - just det kommer väckas till liv genom dina förböner. Gud hör bön! Ingen son eller dotter är egentligen ”förlorad”, de är ”bara” vilse och behöver få känna att vi som föräldrar alltid står och väntar på dem med en öppen och kärleksfull famn. Det är inte alltid lätt, men det är rätt, för det är så Gud gjort med oss.

Lukas 15:20 ”…Redan på långt håll fick fadern syn på honom. Han fylldes av medlidande och sprang emot honom och kysste honom.”

På långt håll såg även vi vår lilla snedklippta dotter komma gående med en stor ballong i ena handen och en clown i andra handen. Det var en syn att skåda! Än idag blir jag varm i hjärtat när jag ”ser” denna syn inom mig.

Det är samma med Gud. När han ser oss lite ”vingklippta” av Livet komma gåendes på långt håll sträcker han ut sina armar och viskar i våra öron ”Välkommen hem. Du är älskad och efterlängtad”.

”Gud som haver barnen kär,
se till mig som liten är,
Vart jag mig i världen vänder,
står min lycka i Guds händer.

Lyckan kommer, lyckan går,
Men du förbliver Fader vår”.


Det här var årets sista blogginlägg.
Fortsättning följer nästa år.

Jag vill passa på att önska dig en härlig Jul- och Nyårshelg, jag önskar dig en VIT jul på alla plan, med mycket snö. En jul där barnen är i centrum = ingen alkohol, det grumlar julens innehåll på alla sätt och vis.

Isaiah 9:6 ”For to us a child is bron, to us a son is given, and the government will be on his shoulders. And he will be called Wonderful Counselor, Mighty God, Everlasting Father, Prince of Peace”.

Jesus kom till oss så att vi kan komma till honom, så enkelt är det. Krångla inte till det.

Hälsningar från
Ulrica som ser fram emot Julhelgen