En hyllning till Anneli Frankner.

”As iron sharpens iron, so a friend sharpens a friend.” Proverbs 27:17

”Säg mig vilka dina vänner är och jag skall säga dig vem du är”.

Jag är välsignad med några riktigt fantastiska vänner, det är rikedom på högsta nivå. En av dem fyller 50 år på måndag, hon heter Anneli Frankner och här kommer några hyllningsrader till dig Anneli. Det är du nämligen värd! Sträck på dig, du är en drottning!

Jag tror vi mötte både Anneli och hennes man Andreas 1994, runt däromkring i alla fall. Där och då började en fin vänskap, det är jag evigt tacksam för.

Anneli är enkel, okomplicerad, vacker inifrån och ut helt enkelt.

Hon har flyttat fram och tillbaka till Ryssland och Sverige ett antal gånger, fött och gött fyra fantastiska barn, hon har jobbat som pastor och ledare, talar (minst) tre språk flytande. Ja, hon är helt enkelt ett föredöme på så många sätt i allt hon gjort och forfarande gör.

När du möter Anneli möts du av ett stort leende, hela hon är en solstråle.

För några veckor sedan, när jag talade, hade jag som en av mina punkter att just bli mer lik Anneli Frankner - och det stämmer. Anneli är dessutom fylld av tacksamhet över Livet, det finns ingen ilska, avundsjuka eller bitterhet någonstans… hon har lärt sig att gå vidare vad än Livet erbjuder.

I maj 2020 ringde Anneli och Andreas och berättade att de skulle flytta till Västerås, man vet ju aldrig med framtiden så vi njuter för fullt av att ni båda gör Västerås till Festerås varje sekund ni är här i Gurkstaden.

Vi präglas av våra vänner, positivt eller negativt, vi blir helt enkelt som de vi spenderar tid med. Därför är det så viktigt att du är med vänner som talar gott, som lyfter en situation, vänner som du kan be tillsammans med. Vänskap är en dialog, det är inte bara en som ger, det går åt båda hållen.

Att få vara vän med dig Anneli är en gåva till mitt liv. Vi tar alltid vid där vi lämnade sist, sträckan till vårt innersta är inte lång.

”Gamla vänner kan man inte få om man inte vårdar de man redan har”.

Anneli. Din födelsedag är inte förrän på måndag, men du ska veta att jag firar dig varje dag! Vi firar dig på måndag men jag ville skriva några hyllningsrader till dig för att berätta för hela världen vilken fantastisk människa du är.

Proverbs 31: 25
”She is clothed with strength and dignity, and she laughs without fear of the future”.

All uppmuntran till världens yngsta 50-åring!
Om du hör något i luften som surrar - ja, då är det bara jag och PJ som står och HURRAR!


Stort GRATTIS några dagar i förskott på 50-årsdagen!

Hälsningar från
Din vän Ulrica