Identitet välkänd.

Jeremia 29:11
”Jag vet vilka planer jag har för er, säger Herren. Det är planer för välgång och inte något ont, för att ge er en framtid och ett hopp”.

En av PJ.s absoluta favoritfilmer heter ”Identitet okänd”, jag vet inte hur många gånger och hur många varianter han sett av den, och visst - den är riktigt bra! En klassiker!

I filmen är det en ”agent” som genom mystiska omständigheter delvis tappat sitt minne vem han är, han minns bara vissa fragment av sitt liv, men inte de stora byggstenarna som till exempel sitt namn. Han har ”arbetsnamnet” Jason Bourne.

Genom Livsresan är det ibland lätt att tappa bort sig själv om man öppnar den dörren, det har jag också gjort. ”Vem är jag egentligen och vart är jag på väg?”.

I samtal har vi mött många Livskriser, inte minst när åren börjar smyga sig på. ”Skulle livet verkligen inte bli mer än så här? Vad är meningen med mitt liv egentligen?”

När vi närmar oss 30, 40, 50, 60 eller kanske 70-strecket börjar ofta tankarna snurra lite mer och många ”tänker till” på djupet, helt naturligt. ”Plötsligt” märker vi att Livet går fort. Och ändå inte. Kanske har du upptäckt att dina barn blir verkligen äldre för varje år som går, innebär det automatiskt att du också blir det :) ”The days are long but the years are short”.

När vi fyllde 50 år, PJ och jag, fick vi beskedet att vi skulle få barnbarn som ”present”. Fantastiskt roligt! Men det väckte också tankar i mig. ”Ska JAG bli en farmor? Mina barn har en farmor, men jag ska alltså bli en sådan…?”

Nu är vi farmor och farfar sedan 5 1/2 år tillbaka, det blir bara roligare och roligare för varje dag. Förra veckan tappade vårt äldsta barnbarn, Ingrid, sin första tand. Stort! Livet är fantastiskt!

Det är inte alla förunnat att bli äldre, det är inte alla förunnat att få ett barn, två barn, flera barn, barnbarn, våra barn är en gåva och varken våra eller våra barns liv går i repris. Livet sker i direktsändning här och nu.

Allt har sin tid.

Min egen önskan och bön är att ju äldre jag blir, desto tryggare känner jag mig inombords. Jag vet vad jag vill, jag vet vad jag inte vill. Jag vill bli älskad och respekterad för den jag är, precis som du.

Ingen får eller ska någonsin sätta fel etikett på dig eller mig, det finns en Gudagiven plan för allas våra liv. Din identitet är långt ifrån okänd, det finns en plan för ditt liv och den gäller än. Du är välkänd av Gud själv och högt älskad för just den du är. Visst är det fantastiskt!

Tala om för dina barn varje dag hur älskade de är. Vi behöver ibland se våra barn som Jesus ser på dem, med respekt, tålamod och mycket glädje. Om Jesus kunde ta tid att se och berätta för barnen hur värdefulla de är, så kan vi det. Det ger dem trygghet livet igenom.

”Start your child’s day with love and encouragement and end the day the same way.”

Matthew 19:14
Jesus said, ”Let the little children come to Me, and do not forbid them, for of such is the kingdom of heaven”.

Hälsningar från
Ulrica - älskad