Välkommen tillbaka!

You are the God who performs miracles;
You display your power among the peoples.” Psalms 77:4


Tänk att vi har kommit till September månad. Time flies :)

Nu börjar min absoluta favoritsäsong. Det är lite svalare på morgon / kväll men fortfarande varmt och skönt mitt på dagen. Hösten är på ingång, skolorna har börjat, semestern är över för i år.

Visst har vi vädermässigt haft en fantastisk sommar? Inget att klaga på. Ett riktigt härligt bönesvar. Mycket sol och bad.

På tal om bad så skulle min man hoppa i plurret när vi befann oss i vår gamla hemstad Karlskrona några veckor under sommaren. PJ hoppade från en lång brygga, han trodde det var djupt vatten, men så var icke fallet, istället var det långgrunt. Han hoppade och pang! Benet gick av, rejält.

Ganska direkt blev det en tur till akutmottagningen i Karlskrona, vi hamnade i väntrummet. När man gör sig illa är det lätt att tro att ”det är bara jag som har ont”, men om du behöver lyfta blicken kan du göra en liten utflykt till en akutmottagning, där finns mycket smärta. Är det livshotande kommer det först, så är det och så ska det vara.

När vi satt där miss i nissen och väntade på vår tur kom dessutom patienter som varit med om en svår bilolycka. PJs brutna ben fick vänta ännu en stund.

Till slut, verkligen mitt i natten, blev det PJs tur att bli ompysslad, röntgad och gipsad. Vi var så tacksamma!

Ingen är sitt bästa jag i ett väntrum på akuten. Alla har ont, eller är anhörig till någon som gjort sig illa. Jag iakttar människor som är i stressade och pressade situationer, jag tycker det är intressant. De som jobbar på en akutmottagning har ett mycket pressat och stressat jobb, vilka hjältar de är!

När det ”äntligen” blev vår tur den där tisdagsnatten i slutet av juli togs vi emot av en sjuksköterska som hette Carina, hon hade tusen bollar i luften. Varje minut. Ibland varje sekund. Människors liv hänger på hennes beslut.

I väntrummet var många ilskna över att behöva vänta, stämningen var väl inte på topp direkt. Många skrek och gapade att de inte fick hjälp på en gång och det blev syster Carinas ”fel”, men det är ju inte sant…

Syster Carina svarade alla, både i väntrummet och inne på akutmottagningen, vänligt om och om igen. Hon tappade aldrig humöret eller leendet. Jag iakttog henne nästan hela natten. Samtidigt som hon mötte alla patienter vänligt, men bestämt, ringde hennes telefon i fickan konstant. Det var så vi hörde om bilolyckan. Lugnt, och med trygg hand, guidade hon ambulanspersonalen som var i andra änden av luren samtidigt som nya patienter strömmade in.

När vi fick några minuter med denna syster Carina så hade min älskade PJ väldans ont, både i foten och benet som nu också började få alla regnbågens färger efter smällen i vattnet. PJ har hög smärttröskel, han klagar sällan. Men rätt som det var började han tuppa av, han blev alldeles vit i ansiktet och då blev det fullt ös runt honom.

Syster Carina tog än en gång snabba beslut, PJ kom ”tillbaka” till oss, han möttes av proffsig personal och som grädde på moset kom de in med nyponsoppa och smörgåsar till oss… det har aldrig smakat så gott :)

Jag tackade “vår” denna fantastiska syster Carina innan vi lämnade akuten i Karlskrona, jag berättade att jag “iakttagit” hennes enorma kapacitet att hantera människor, stress och press. Hon tackade och så log hon med hela ansiktet och sa “Jag har god träning hemma, jag är mamma till fem barn… Många bollar i luften är mitt andranamn”.

Det finns mycket smärta runt oss. I skrivande stund ser vi fruktansvärda bilder från Afghanistan och även Haiti, det är inga bilder för de människor som lever i de länderna. Det är verklighet.

Ibland känns Livet som en lång väntan i ett väntrum på en akutmottagning, vi vill ha hjälp NU. Gud! Var är du när JAG behöver hjälp. Han finns där, han väntar i väntrummet med dig, han håller din hand. Om du lyssnar, mitt i smärtan, viskar Han i ditt öra hur älskad du är och att allt kommer bli bra.

Lägg ditt Liv, från vaggan till graven, i Guds mäktiga Händer. Han som redan är i vår morgondag har omsorg om just dig och ditt liv.

Och du - nu har våra kyrkor äntligen öppnat upp igen. Gör vad du kan för att besöka DIN kyrka, du behövs.

Vi välkomnar dig gärna till Lifecenter!

Västerås kl 10
Linköping kl 10 (med stor Kick-off NU på söndag 5/9)
Ludvika kl 14

Välkommen HEM!

2 Corinthians 1:3-5
”…He comes alongside us when we go through hard times, and before you know it, he brings us alongside someone else who is going through hard times so we can be there for that person just as God was there for us…”


All uppmuntran och all välsignelse denna fredag!

Hälsningar från
Ulrica - Tacksam