En Personlig Tränare.

”Lever han? Vad har hänt?”

Hela världen höll andan när den danske fotbollsspelaren sjönk ihop på fotbollsplanen för några dagar sedan. Helt plötsligt blev själva foltbollsspelandet obetydligt i förhållande till Livet. Matchen tog en (lång) paus. När allt satte igång igen spelade nog alla spelarna med en annan inställning än de gjorde innan deras vän blev sjuk.

Det blev en helt ny match på nya villkor.

Nu öppnas samhället upp steg för steg, även våra kyrkor. Tack och lov! Men - nu känns det som om vi har en helt ny match. Vi startade Lifecenter för 21 år sedan, nu tror jag bestämt vi nästan behöver en omstart.

Vad har hänt under året som gått? Troligtvis har vi en annan ”rytm” i våra kroppar, vi ”behöver” ju nödvändigtvis inte gå till kyrkan för att få en härlig Gudstjänst. Nej, jag stannar hellre hemma, eller åker och badar. Allt är ju fortfarande ”on line”, jag tittar när det passar mig.

Inte så konstigt om du tänker så, det har nämligen varit fallet under lång tid och vanans makt är stor.

Under en period i mitt liv när jag behövde ”komma i bättre form” anlitade jag en Personlig Tränare, Catarina. Jag hade bokade tider med henne och naturligtvis behövde jag komma till de tiderna för att se ett resultat i mitt liv. Ingen annan kan komma i form åt mig, jag kan läsa mig till det ”on line”, men jag behöver fysiskt vara på plats för att förändras.

Helt ”plötsligt” kände jag av muskler jag ”inte visste att jag hade”. Det började göra (skönt!) ont både här och där. Vilken känsla!

Muskler på utsidan i all ära, det är superbra att få kroppen i form, men ännu viktigare är det med knoppen, din mentala hälsa. Det som verkligen spelar roll är insidan, hjärtat.

När vi tränar är det viktigt att just hjärtat jobbar, det är vår viktigaste muskel. Att röra på sig ger så mycket mer än en sund kropp… vi blir bättre människor på så många områden.

Att fysiskt komma tillsammans när vi FIRAR Gudstjänst bygger våra andliga muskler, precis som i gymmet :) Ett andligt gym kanske? Vi hejar på varandra, det finns ”klasser” som är specialiserade dit man kan gå, om man vill. Att få SE varandra betyder mer än vi kanske insett under året som gått, men det är ju när vi SES vi ser varandras utveckling.

Jesus själv är som vår Personlige Tränare, dessutom tränar han oss helt gratis. Inget sker på en kvart, behöver du fysisk träning ser du ingen skillnad från den ena dagen till den andra, men ge det tid och din kropp kommer förvandlas.

Detsamma gäller insidan. Allt börjar någonstans. Ta första steget att gå till kyrkan redan nu på söndag, ge det tid och du kommer få se fantastiska resultat.

Jesus kommer ge dig andliga muskler du inte ens visste att du hade, men de finns där. Du behöver bara hjälp med att hitta dem. Alldeles gratis!

Var rädd om ditt hjärta!

”Above all else, guard your heart, for everything you do flows from it.” Proverbs 4:23.

Är du i form både fysiskt och mentalt? Bästa kombinationen, stort GRATTIS. Men visst är det så att det finns alltid muskler att utveckla…

HJÄRTLIGA hälsningar
från Ulrica