Åsikter på läktaren.

Min älskade PJ är liksom ”med i en match” fastän han oftast sitter framför tv.n eller möjligtvis på läktaren, när det inte är Corona-tider… och han är långt ifrån ensam om det. PJ till och med viftar med händerna, tjoar högt vad som bör eller vad som inte bör hända på själva matchen. Det är nästan så taket lyfter sig! Man får passa sig när han tittar på boxning så man inte får rak höger mitt i nyllet :)

Många är det som i ”tryggt förvar” sitter långt ifrån själva matchen och har åsikter om både spelare, domare och allt vad det nu heter som händer på planen.

Visst är det lätt att ha åsikter när man är långt ifrån själva spelandet? När man bara är åskådare långt bak på läktaren är det emellanåt otroligt lätt att ”veta” hur spelandet ska gå till. Konstigt egentligen :)

Men de som gör själva jobbet, det vill säga spelarna själva, de har inte bara åsikter, de jobbar fokuserat, de är mitt i matchen och gör sitt allra bästa. Det är därför de är med i matchen. Spelarna har tränat, lagt mycket tid på sådant som inte syns på matchdagen, men de är tränade för match. Fysiskt, men också psykiskt.

När det väl är match så kan inte alla spela på planen, de flesta sitter ju faktiskt på läktaren. En del är på avbytarbänken. Ju mer de som sitter på läktaren uppmuntrar, tjoar sina hejaklacksramsor på just sitt lag men som även har respekt för motståndarlaget, desto bättre blir stämningen på hela matchen. Vem vill vara med en huligan liksom? Inte jag.

Om du spelar - gör ditt bästa.
Om du sitter på läktaren - heja på de som spelar, håll en god ton till alla runt dig. Visa den respekt för andra som du själv vill bli respekterad.
Om du sitter framför tv.n - träna mentalt inför matchen som komma skall ”live” framöver på något område i ditt liv.

Kanske går du ditt Livs viktigaste match just nu. Kanske blir det seger, kanske blir det förlust. Alla kan inte vinna i sport, men du kan alltid vinna på något område någon gång. Det är det långa loppet som gäller. Uthållighet.

Livet är ett långt lopp. Vi lever inte baklänges eller med facit i hand, vi lever här och nu.

Var inte sen med att applådera människor runt dig, fira allt som går att fira medan det heter idag. Gå inte omkring som en igelkott med taggarna utåt. Och framför allt - om någon gör mål gläds med det laget! De har jobbat hårt och är värda att firas. Nästa gång är det kanske din tur och då är det så gott att bli firad, eller hur?

Jag kan tyvärr inte säga att jag älskar att titta på sport, men jag är sedan snart 35 år gift med en som älskar sport (och fiske, skidor, snöskoter, jakt, golf, musik... you name it!)

Det jag (och PJ!) älskar mest av allt är att se människor vinna det högsta priset som finns - att ta emot Jesus i sitt hjärta. Ingen match i världen slår det.

Försök se Livet som ett långt lopp, en del springer förbi dig, men det gör inget. Du ska ändå springa ditt lopp, din bana.

All uppmuntran idag! Jag hejar på dig! Gud är på din sida när du springer ditt lopp.

Vem vill du vara?
Sitter du på läktaren eller är du med i matchen?


”I press on toward the goal to win the prize for which God has called me heavenward in Christ Jesus.” Philippians 3:14

Hälsningar från
Ulrica - tillfällig sportkommentator