Ett handskrivet brev.

Det har varit en spännande vecka. Vi började veckan med Internationella Kvinnodagen (8 mars), den dagen är alltid värd att firas, eller hur? Hoppas du har uppmuntrat någon kvinna i din närhet och att du (som är kvinna…) också fick mycket uppmuntran!

Och så blev det en historisk intervju med Prins Harry och hans vackra fru Meghan. Hennes ord om rop på hjälp tog tag i hela världens hjärtan. Vad som händer i framtiden blir spännande att se… hur ser det Brittiska Kungahuset ut om fem, tio, femtio år? Det finns mycket fint, men det finns också ett och annat som verkar behövas ses om.

Vi är alla människor, även om det rinner ”blått blod” genom våra ådror. 

Tänk vad mycket som kan ”döljas” bakom ett vackert leende, hela världen ser och tror att allt är ”bra”. Historien med Prins Harrys egen mamma Diana verkar tragiskt nog upprepa sig, inte konstigt att han reagerar.

Under veckan som gått fick jag också ett handskrivet brev med posten. Det var otroligt länge sedan jag fick ett vackert handskrivet brev som dessutom var fyllt med uppmuntran och bibelord. Brevet gjorde mig glad, jag har lagt det i min Bibel. Någon hade tänkt, och bett, för mig! Tack!

Det var evigheter sedan jag själv skrev ett brev för hand. Numera skriver man ju bara sin underskrift för hand :)

Jag har alltid älskat att läsa böcker, när du läser lär du dig mycket samtidigt som du också lär dig tala och skriva bättre. Hur är det med ”de eller dem” numera till exempel? Det tar lite i mitt hjärta när jag ser en generation som har lite väl svårt med stavningen. Kanske dags att börja läsa böcker igen?

Jag låter väl som om jag vore 100 år gammal när jag säger att just att kunna skilja på ”de eller dem” fanns inte när jag växte upp. Ett tips är att tänka på engelskans ”they eller them”.  Säger du ”they” i en mening = de. Säger du ”them i en annan mening” = dem. Annars - skriv kort och kort ”dom”.

När våra barn växte upp var vi noga med att ”mata” dem med böcker, nya som gamla. Vår dotter Victoria läste bland annat hela min gamla serie med ”KullaGulla” som fortfarande finns på vår vind. Kanske hennes barn kan läsa om den i framtiden :) Gamla böcker är fantastiska, nya böcker är fantastiska.

Ljudböcker, tv i all ära. Men tystnad, en kopp kaffe (med lite lakrits…) och en bra bok är oslagbart. Balsam för själen.

Jag börjar och avslutar alla mina dagar med att läsa Bibeln, det är också som handskrivna brev just till mig. Har du tänkt på att det heter Nya och Gamla TESTAMENTET - det är löften, uppmuntran och ord som är testamenterade till oss, mig och dig.

I Bibeln finns berättelser om människor som strulade till det de luxe. Ändå blev de ”människor efter Guds hjärta”. En omvändelse från en knepig situation, ett äkta ”förlåt” från ett brustet hjärta tar dig långt - hela vägen tillbaka till Gud.

Han finns kvar där du lämnade honom sist, det är du, inte Han som flyttat på sig om det för tillfället känns tomt.

I vårt hem finns många Biblar. Vi har riktigt gamla Biblar med översättning som är charmig, men ibland svår att förstå. Och så har vi nya, ”moderna” Biblar med ett språk som är både lätt att förstå och läsa. Vi har Biblar på svenska, franska, många på engelska, några på tyska och så har vi dessutom några på ryska och kinesiska. Den sistnämnda har vi inte högläsning ur direkt… inte på ryska heller kan jag väl påstå.

Det är nästan som en ”Bibel bank” hemma hos oss, rikedom på högsta nivå.

Alla situationer som hänt i Bibeln, alla ord som skrivs kan jag ta till mig i mitt eget liv - detsamma gäller dig! Guds Ord är testamenterat till oss. Vilken gåva!

Det finns alltid en framtid och ett hopp, det är Guds tankar för oss, även i dessa virus tider.

”For I know the thoughts that I think toward you, says the LORD, thoughts of peace and not of evil, to give you a future and a hope.” Jeremiah 29:11

Hälsningar från
Ulrica - bokälskare