Stefan "Bisse" 60 år idag!

2021 års första blogginlägg, det är på sin plats att säga Gott Nytt År eller God fortsättning eftersom vi kommit en bit in på det nya året :)

År 2020 blev ett annorlunda år, 2021 har stor potential att bli det också. Men det är vad det är. Vi kommer ingenstans när vi klagar, det kanske bara känns lite gott för stunden, men det för oss inte framåt.

Restriktioner hit och dit begränsar oss verkligen, men det finns inga restriktioner för Gud. 

På något sätt går Livet ändå vidare. Under veckan som gått fick USA ny president, det fanns människor som satte sitt hopp till President Trump och det finns människor som är förväntansfulla inför vad President Biden kan åstadkomma i maktens centrum.

Vi sätter vårt hopp till Jesus, det håller genom alla tider.

IDAG mina vänner fyller en annan mäktig man år - min storebror Stefan fyller 60 år och varför inte skriva några hedrande rader om just honom? Han är värd att firas kungligt!

Jag har två äldre bröder, Lars-Åke är sju år äldre, han började skolan när jag föddes. Och så Stefan, han var 4 1/2 år när jag kom till världen. Det sägs att han ville ha en lillebror, jag skulle blivit en ”Magnus”, men det blev en ”Ulrica” istället :)

Stefan är sedan många år utbildad kirurg, han är pappa, morfar, farfar, svärfar - dessutom har han tid att vara en fantastisk vän och medmänniska till många som ringer. Jag vet inte hur många gånger jag eller någon i min familj ringt dig Stefan, ibland mitt i natten…

Stefan lyssnar professionellt, han ger råd, svar och trygghet. Eftersom han jobbar inom sjukvården har han (och många med honom inom vården) jobbat betydligt mer än 40 timmar i veckan de senaste året, så har det förresten alltid varit. Men aldrig har han klagat, inte en gång har jag hört ”jag är lite trött” eller ”nu blev det för mycket”.

Jag inser att han, som kirurg, har ett svårt yrke som innebär död eller liv för många människor. Det vi hör om dig Stefan är bara positivt, människor talar gott om dig!

Stefan och hans fru Anki har ett otroligt öppet hem. Ibland kallar vi deras hus för ”Linköpings bästa bed- and breakfast”, med ett leende servar de sina fyra vuxna barn, åtta barnbarn (den skaran växer varje år…), tjocka släkten och många vänner.

Tanken var att Stefan och familjen skulle fira med "Öppet Hus” i helgen. Men dessa märkliga virus tider sätter stopp för det. Men Stefan. Och Anki. Ni har alltid öppet hus. Det är nästan svängdörrar hemma hos er konstant. Människor kommer och går.

Stefan och Anki ser, servar och ber med och för sin familj, vänner och grannar. Om jag överdriver? Nej. Inte alls faktiskt. Ingen är perfekt, det är inte det jag säger, men de gör sitt bästa med de gåvor de fått. De öppnar sina hjärtan och sitt hem med ett leende, deras gäster får dessutom ett bibelord och en härlig bön rakt in i hjärtat innan de lämnar huset. De personifierar ordet ”gästfrihet”.

Stefan ”Bisse” Redéen. Vad kommer ”Bisse” ifrån? Ja, det får ni fråga vår pappa om. Han har gett allt och alla smeknamn så länge jag kan minnas.

Vår äldste bror, Lars-Åke, kallas för ”Nardes”, fast du går ju också under namnet ”Kitos” :) Själv är jag ”Rabbon” eller ”Bonnebäret”, alla barnbarnen är ”Snofflarna” och barnbarnsbarnen är små ”Sockertroll”. Charmigt!

Om vi ska vara riktigt ärliga så är ”Bisse” en förkortning av ”Bizonski”, enligt vår pappa Göran.

Så, älskade Göran Stefan ”Bizonski Bisse” Redéen - stort GRATTIS på din 60-års dag! Det gör inte så mycket att vi inte får eller kan fira dig just idag för vi firar att du finns i våra liv varje dag. Ät mycket (marsipan)tårta och fira kungligt hela dagen - det är du värd!

Varje dag möts vi på ”Bönernas bro”, vi ber och tackar Gud för varandra, vänskapen i släktskapet är en gåva och inget jag tar för givet.

Avslutningsvis. Grattis till mig som fått växa upp med Lars-Åke och Stefan Redéen som äldre bröder som finns där för mig och min egen familj. Vilken välsignelse!

Hebr 13:1-2
”Håll syskonkärleken levande. Glöm inte att visa gästfrihet, för genom gästfrihet har några fått änglar till gäster”.

Hälsningar från
”Rabbon” - stolt lillasyster