Två levande julklappar.

På söndag väntar andra advent. Tiden rullar på fast vi lever på ett annat sätt utan stora folksamlingar, restriktioner och annat som vi vant oss att leva med.

Det kommer bli jul i år också.

Kanske blir det en enklare, mer avskalad jul med fokus på det som verkligen spelar roll i våra liv. Att få vara tillsammans med de som är närmast våra hjärtan.

Har du haft ett speciellt år? Ja, det har jag också. Tokigt är bara förnamnet. Men vi har lärt oss mycket också, eller hur? Allt är långt ifrån nattsvart, det är det aldrig.

2020 blev året då tusen och åter tusentals människor dog av Covid-19. Varje dödsfall är slutet på en smittkedja som mycket väl kan ha börjat hos någon som själv inte var orolig för att bli sjuk. Det här året har förhoppningsvis lärt oss att vi lever inte som isolerade öar. Vi hör ihop. Hela världen hör ihop.

Och har det hänt mycket tokigt så kom ihåg att Gud ger alltid kompensation. Det kan ta lite tid, men det kommer. Jag har ibland upplevt dubbel välsignelse efter bökiga och svåra tider.

Jag har i ett par veckors tid bett till Gud om kompensation på några områden i mitt liv, och nu börjar det komma bönesvar. Ett efter ett. Det händer annat också, så är livet, sorg och glädje går alltid hand i hand.

Ett personligt, alldeles fantastiskt exempel på Gudomlig kompensation är vår dotter Victoria som tillsammans med sin man Luke bor i Waterloo, Kanada. För bara ett par veckor sedan fyllde hon 30 år, jag visste inte då när vi skulle få se dem igen mitt i dessa virus tider.

När det här läggs ut är det fredag, nu kommer jag lägga den här bloggen åt sidan någon månad eller så för imorgon mina vänner kommer vår dotter Victoria och hennes Luke till Sverige! Jo, det är sant. Jag har knappt fattat det själv än men nu sitter de på planet så det verkar verkligen bli verklighet.

Så visst kommer vi fira jul i år! I vår familj kommer vi definitivt fira med färre julklappar, inte så svulstigt med julmaten - däremot njuta av att vi är samlade som familj igen för första gången på två år.

Gud ger kompensation! Jag vet det, men ibland när jag inte ”ser” det så är svårt att ta in.

Så därför mina vänner vill jag redan nu önska dig en God Jul och Ett Gott Nytt År!

2020 blev sannerligen inte som vi tänkt oss, men inget går förlorat ändå. Mitt i allt har vi lärt oss mycket om både oss själva och andra. Och än är inte detta virus år över. Håll ut! Håll avstånd!

Den första julen, då Jesus föddes, var verkligen enkel. Ändå var den fylld av det viktigaste i livet, familjen var samlad och det var Gudomlig atmosfär.

”The magic of Christmas is not in the presents but in His presence”.

”Men ängeln sade: "Var inte rädda! Jag bär bud till er om en stor glädje för hela folket: I dag har en Frälsare fötts åt er i Davids stad. Han är Messias, Herren.”
Lukasevangeliet 2:10-11

Den första julen var väldigt enkel, det är helt ok om vår jul blir det också i år.

Glöm inte bort att komma ihåg att öppna din Bibel på Julafton, läsa julevangeliet och knäppa händerna tillsammans. Det ger gudomlig atmosfär och minnen som ni bär med er livet igenom.

Jag vill också avsluta med att önska dig en Vit Jul - på alla områden. Om det kommer snö eller ej kan vi inte påverka så mycket, men med Vit Jul menar jag också alkoholen. Lägg den åt sidan under julhelgen - Julen är barnens stora högtid, ge dem minnen inte men för Livet.

Nu lägger jag bloggen åt sidan några veckor! Två levande julklappar kommer till oss imorgon från Kanada - Victoria och Luke. Can’t wait :)

Hälsningar från
Ulrica - Kompenserad