Äntligen Första Advent.

Idag är "Black Friday”, knepigt hittepå för att vi ska handla så mycket som möjligt. Men gå inte omkring och stör dig på det, allt blir vad vi gör det till. Du har makten över din plånbok.

Det har också varit ”Thanksgiving” i USA - ta till dig det istället och fokusera på allt du kan vara tacksam för.

2020 blev ett ganska mörkt år och november månad brukar inte vara den ljusaste av våra månader i Sverige. Och så Covid-19 som ”grädde på moset” har väl inte gjort att någon av oss har hoppat jämfota av glädje direkt.

I vanliga fall brukar vi uppmuntra människor att inte ta stora beslut i november, vi är trötta, det var längesedan det var semester, det är mörkt ute och det börjar bli kallt. Har du dessutom skolbarn? Då är de säkerligen lite lagom trötta efter höstterminen som är ganska lång och har färre lov än våren… men den här november månad, år 2020, tar väl ändå priset som en mörk period i vår världs historia.

Så min vän.

Ta inte något stort beslut just nu. Du gör vad du vill naturligtvis, men det är min rekommendation. Vänta tills både novembermörkret och Covid-19 mörkret har lagt sig.
Många kanske inte är sitt allra bästa just för tillfället.

I år har fler än vanligt snurrat till livet på flera fronter runt omkring oss. Ta inte stora, livsavgörande beslut när du är trött eller utan rådgivning. Vänta. Tänk igenom några varv till, speciellt i år.

Samtidigt är det många som har full fart på livet, även i den här säsongen, allt går inte i moll. Människor gifter sig, det har kommit små ljuvliga bebisar i år också och de kommer alltid med glädje! Så deppa inte ihop - ljuset finns i tunneln och det är inte ett tåg som kommer emot dig :)

I den gamla kloka boken kan vi läsa så här ifrån Jobs bok:
”You will also declare a thing, And it will be established for you; So light will shine on your ways.” (Job 22:28)

Nu på söndag är det äntligen Första Advent! Ljuset är på ingång! Hurra!

Flera hus runt oss började sätta fram stjärnor och ljusstakar redan för någon vecka sedan, inte så konstigt. Vi behövde det i år!

Advent betyder ”ankomst”, vi har nedräkning till julafton då vi ska fira att Jesus kom till oss så vi kan komma till honom. Det blir jul i år också, en lite annorlunda sådan, men med samma budskap.

Mitt i allt har många en tid av reflektion, på gott och ont. Behåll det goda, ta till vara på tiden som du har med familjen. I år har vi nog alla lärt oss att inte ta något för givet.

Vi tänder ett ljus i advent,
det värmer den som frusen är.
Vi tänder ett ljus i advent,
det sprider ljus i vårt mörker här.
Och alla som är rädda och fryser på vår jord,
dom borde få sitta vid vårt bord
när vi tänder ett ljus i advent,
när vi tänder ett ljus i advent.


Hälsningar från
Adventsfirande Ulrica