Till en mycket älskad dotter.

Idag, fredagen den 20 november 2020, fyller vår innerligt älskade dotter Victoria 30 år. Jag skulle åkt till henne i onsdags, som en överraskning, men alla får vi betala ett pris i dessa tider. Att inte riktigt veta när vi ser henne och hennes man Luke gör lite extra ont i mamma hjärtat en dag som denna… Men, som min mamma alltid sagt, ”relationen sitter inte i antal mil”, de orden stämmer så bra speciellt i den här säsongen.

Relationen till vår dotter kunde inte vara bättre trots att hon bor på andra sidan Atlanten i det vackra landet Kanada.

Victoria lyser inte bara upp november månad, hon lyser upp vilket land, stad eller rum som helst. Vi är så stolta över dig Victoria! Du är en mycket älskad dotter, det har du alltid varit och kommer alltid förbli.

Vi ställer våra barn på våra axlar, de ser längre och de går nya vägar än de vi gått. PJ och jag har försökt ge våra barn vingar för att de ska kunna flyga från föräldrahemmet på bästa sätt. Victoria flög långt bort :)

Ändå flyger barnen tillbaka in i boet emellanåt och de flyger aldrig från våra hjärtan och våra böner. Vi ses varje dag på ”Bönernas bro”. Jag har själv alltid varit innesluten i mina föräldrars förböner hela mitt liv, nu är det vi som ber för barn och barnbarn varenda dag. Vilken förmån att be för sin familj!

Dina barn går inte i repris, missa dem inte. Oavsett ålder är de här och nu. Ingen av oss lämnar föräldraskapet så länge vi lever som förälder. Ta ditt ansvar som mamma eller pappa, uppmuntra, ge tid och var närvarande, älska barnens mamma eller pappa, tala gott om varandra inför barnen. Kom ihåg att de minns inte alltid de presenter de fått till jul eller vid födelsedagar, men atmosfären i föräldrahemmet glömmer de aldrig.

Den bästa presenten du någonsin kan ge dina barn är att älska deras mamma eller pappa. Även om en skilsmässa inträffar - försök ta en högre väg med dina ord och hantera din smärta med en själavårdare eller psykolog som kan hjälpa dig vidare. Det är inte lätt, men det är rätt.

Alla brister vi i vårt föräldraskap, det har vi också gjort. Vi är människor, inte helgon. Var därför noga med att be om förlåtelse om du misslyckas som förälder. Det är aldrig försent att reparera en relation, det kan ta tid, men det finns alltid en väg tillbaka.

Victoria! Vi älskar dig mer än ord kan beskriva. Du är ett föredöme på så många sätt. När jag än idag öppnar din garderobsdörr i ditt gamla flickrum här hemma finns gulliga bilder från din skoltid, men jag hittar också många bibelord… Jag älskar att se din tro på Jesus, den bär genom Livets stormar. Den bär dig idag och den kommer bära dig Livet igenom.

Vi önskar naturligtvis att vi kunde vara hos dig och fira dig idag, men pappa PJ och jag vet att vår kärlek hörs genom dessa rader och inte minst när vi får ringa och sjunga för dig femtioelva gånger under dagen.

Vi är så stolta över dig!
Vi älskar dig!


Hurra för Victoria! Vår alldeles egna prinsessa!

Stort GRATTIS på 30-årsdagen!
Om du hör något i luften som surrar så är det bara pappa och jag som står och HURRAR!

Ett av många bibelord som fortfarande sitter på Victorias gamla flickrum, ”Jabes bön”:
”O att du ville välsigna mig och utvidga mitt område och låta din hand vara med mig!” Första Krönikeboken 4:10

All välsignelse älskade Victoria Astrid Linnéa på din 30-årsdag. Du går med Gud, och Han utvidgar ditt område. Vi ses på Bönernas bro fram tills vi ses i verkligheten igen!

Grattis till oss som fick bli dina föräldrar!

GRATTIShälsningar från
mamma och pappa