“Det stora längtet.”

”Nu kommer det stora längtet mamma” sa vår Robert en gång när han var liten, PJ och jag var bortresta några dagar. Mormor och morfar passade Robert och Victoria. Det var så gott för oss att få höra om ”det stora längtet” från våra barn :)

Det här året blev inte riktigt som någon av oss tänkt sig. I november förra året åkte jag glatt och hälsade på vår dotter och hennes man i Waterloo, Canada. ”Vi ses i april” sa vi till varandra när vi skildes åt på flygplatsen. Men Corona satte stopp för det.

I skrivande stund vet vi inte när vi får träffa Victoria och hennes man Luke igen, det är klart att vi kommer träffa dem, så mörk är inte tillvaron! Men, på grund av Corona, har vi inget datum satt när vi kommer mötas igen. Kanske till jul, kanske inte.

Självklart är jag otroligt tacksam för vår älskade son med familj som bor här i Bästerås, tro mig när jag skriver att jag njuter av dem allihop. Varenda dag!

Robert, Amanda, Ingrid och Greta.
Victoria och Luke. Jag älskar er alla och är så stolt över er! Ni är det bästa som finns!

Min längtan efter att få krama om min dotter ”på riktigt” har fått mig att tänka på hur mycket Gud längtar efter att få en nära relation med oss. Han längtar efter att få vara nära, troligtvis extra mycket i den här knasiga tiden.

Jag vill tro att den här säsongen också har fått många att inse att vi kan inte ta något för givet. ”Om Herren dröjer och vi får leva…” sa alltid morfar och det ligger så mycket i det. Knepiga och långvariga virus, som Covid-19, kan tydligen hända och sätter hela på paus. Länge.

Jag har ändå valt att tänka positivt, vara glad att vi lever 2020 och inte 1920. Nu har vi FaceTime som underlättar när det gäller att se våra nära och kära, Zoom som gör det möjligt att mötas flera av oss på diverse möten och sammankomster.

Men inget slår att mötas i verkligheten. NU kan vi mötas 50 pers, och vi är så tacksamma för det i Lifecenter. Det är en lång bit kvar innan till (och om…) allt blir som ”vanligt” igen, men låt oss ta tillvara på dessa 50 personer som vi vet att vi har idag.

Allt kan förändras. Ta aldrig Livet för givet.

Har du gått med ”ett horn i sidan” till någon? Försök att reda ut det så fort du kan. Konflikter är aldrig roligt, speciellt inte om det är någon i din familj, släkt eller nära vän.

Gud är mästare på konflikter och svåra situationer, om världen är upp och ner eller om Livet är som en en härlig sommardag då allt är på topp.

Gud längtar efter att ha en relation med dig, en relation som hjälper i alla situationer. Precis som en förälder kan längta så det gör ont i hjärtat efter sina barn längtar Gud efter en nära relation med oss.

Gud ger också kompensation. Om du själv blivit illa behandlad, går igenom svåra situationer eller konflikter som sårat enormt - håll ditt hjärta rent och du kommer att bli en vinnare genom Livet.

När vi om några år tittar i backspegeln på år 2020 så ser vi allt vi lärt oss och hur Gud med all säkerhet gett oss alla kompensation. ”Om nu Herren dröjer och vi får leva…”.

Ords 4: 23
”Mer än allt som ska bevaras, bevara ditt hjärta, för därifrån utgår livet.”

Hälsningar från en längtande
mamma / svärmor Ulrica