Älskade lilla mammas dag.

”En mor finns med från början
som källan till ditt liv.
Med kärleksfulla blickar
hon följer varje kliv.
Sen Livets första måltid
har hon bjudit dig att smaka,
Hon ger dig av sin omsorg
utan krav att få tillbaka.
Hon tas så lätt för given 
som lindring av besvär
Och sällan blir hon tackad
och sedd för den hon är.
I Livets alla skeden förblir hon dock densamma…
Din alldeles unika
högt älskade lilla mamma.”
På söndag är det alla mammors dag. Det är också Pingstdagen, det passar bra eftersom min mamma är en “gammal” Pingstvän av högsta klass. Jag har en underbart fin liten mamma Ingrid som jag skrivit om flera gånger, det är just hon som fått mig att lyfta blicken under Livets alla omständigheter.
Mamma har även lärt mig att skratta så ofta tillfälle ges. Trots att mamma fyllt 84 år bor fortfarande en liten flicka i henne som kan fnittra så där som bara en liten flicka kan, det är enormt charmigt.
I skrivande stund är dock lilla mamma riktigt dålig. Det svider i hjärtat att inte kunna hälsa på som jag skulle vilja eftersom vi bor 50 mil ifrån varandra. Men - vi är långt ifrån de enda som lider i dessa Corona tider. Jag lyfter blicken mamma, ännu en gång.
Jag älskar mina föräldrar. Eftersom tiderna är lite lätt knasiga hörs vi på telefon varenda dag, ibland två eller tre gånger per dag. När hälsan vacklar kan det vara stor skillnad hälsomässigt från förmiddagen till eftermiddagen.
Hur har natten varit? Har ni fått sova? Den frågan ska du inte bara ställa till småbarnsföräldrar… nu är min mamma i det stadiet att natten ofta är en ren plåga, det blir inte så många timmars sömn och det tar naturligtvis på den späda kroppen.
När jag ser på min mamma idag, så ser jag inte bara åldrandet och sjukdomarna som avlöser varandra tätt numera. Jag ser den där lilla flickan som en gång hade så mycket spring i benen, den unga kvinnan som mötte min stilige pappa, en mamma som alltid fanns där för oss när vi växte upp, som är en helt enastående mormor / farmor till alla barnbarnen och som fortfarande gråter av glädje och tacksamhet när varje barnbarnsbarn nu anländer och gör släkten större och större…
Min mamma är en bedjande mamma, svärmor, mormor och farmor. Hennes böner går rätt in i Guds hjärta.
En gång hade mamma fem syskon, det var två systrar och fyra bröder i familjen Stålgren som hon hette ”som flicka”. Ingrid Stålgren blev så småningom Ingrid Redéen när hon gifte sig med pappa för snart 63 år sedan. Lilla mor har haft nummer fyra i syskonskaran, nu lever tyvärr inte alla syskonen längre.
Av alla dessa sex syskon blev ”bara” mamma kvar i Karlskrona, det kanske hon sörjt lite ibland. Familjen / släkten är enormt stor, det är bara en ”bråkdel” av alla som förgyller just Karlskrona konstant.
Men mamma, var inte orolig, alla vi som ”flytt Staun” har en speciell plats i våra hjärtan för just Karlskrona och där tror jag att du och pappa varit en stor del av det för många i släkten. Ni har hållit ihop vår familj, men också den stora släkten Stålgren många gånger.
Jag hör alltid mycket gott om min mamma. Och pappa. ”Vilka fina föräldrar du har!” får vi som syskon ofta höra, och det stämmer. Jag vet att mina föräldrar är stolta över oss och vi är stolta över dem. 
Och tänk att vårt äldsta barnbarn bär ditt vackra namn Ingrid. Det gör ju jag också, med stolthet.
Mamma, du är vacker, det har du alltid varit. Inifrån och ut. Det finns en Gudagiven renhet över dig, ditt liv och din fina tro på Gud som kan förflytta berg.
När vi möttes sist bad vi tillsammans, mamma, pappa, PJ och jag. När vi avslutade bönen sjöng mamma en favoritsång och den sången vill jag avsluta med idag.
”Gud vet mång tusen sätt,
att ge oss bönesvar.
Vad än är vårt behov,
Han omsorg om oss har.
Ej vägrar Han oss här,
vad gott och nyttigt är.
Gud vet mång tusen sätt,
att ge oss bönesvar”.
Ingrid Lisbeth Maria Redéen. Min mamma. Jag älskar dig!
Stort GRATTIS på Mors Dag!
Hälsningar från
Ingrid Ulrica - din dotter